28 / 04 / 2024

adana forum arazisi imar planı iptali

adana forum arazisi imar planı iptali

Hüseyin Sözlü, 1/25.000 ölçekli nazım imar planı iptalinin Forum arazisi ile ilgisi olmadığını savundu. Sözlü," Forum’u yapacak olanlar ruhsat için başvursunlar ruhsatlarını alırlar ve inşaata başlarlar. 1/25.000’lik plan olsaydı da ruhsat verirdik" dedi.

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

Adana’da Hazine'ye ait tarım arazisi kiralamaya 13 bin başvuru!

Adana’da Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için bugüne kadar 13 bin 853 kişinin başvuru yaptı. Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için yapılan başvurularda Adana’nın ön sıralarda yer aldığı belirtildi.

Forum Bornova yurt arazisi üzerine mi inşa edildi?

İzmir Bornova'da yurt yapılması planlanan araziye İzmir’in en büyük alışveriş merkezi olan Forum Bornova yapıldı...

Adana Forum AVM'nin imar düzenlemesi iptal edildi!

Adana Büyükşehir Belediyesi yılan hikayesine dönen Forum AVM'yle ilgili imar düzenlemesini İçişleri Bakanlığının soruşturma açılması izni vermesi üzerine iptal etti. Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri soruşturma geçirmemek için son imar düzenlemesini iptal etti.

Adana Seyhan'da kamu arazisi işgaline son verildi!

Adana'da imar planı yeşil alan olan bölgeyi 6 yıldır işgal eden Erman Şen'e ait Erva Çiçekçilik Ltd. Şti.'ne pazartesi gününe kadar alanı boşaltması için süre verildi.

Adana'ya tarım açık cezaevi yapılacak!

Adana'da 1994 yılında tarım cezaevi yapılması için 2 bin 128 dönümlük hazine arazisi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2,5 yılda yapılan 300’e yakın işlem ve yazışma sonucunda boşaltıldı.

Adana Sarıçam'da 4.5 milyon TL'ye satılık tarım arazisi!

Adana Sulk Hukuk Mahkemeleri, Adana Sarıçam'da bulunan tarım arazisini satışa çıkardı. 227 bin 100 metrekare arazinin toplam satış bedeli 4 milyon 542 bin TL olarak belirlendi.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli düzenlendi!

Adana Barosu ve İnşaat Mühendisler Odası (İMO)Adana Şubesi nin ortaklaşa düzenlediği "Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç" başlıklı Panel ve Forum yapıldı.

Adana CarrefourSA arazisi imar değişikliğine tepki geldi!

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun ‘hayır’ oyuna rağmen geçen CarrefourSA arazisiyle ilgili imar değişikliği kararına tepki gösterdi.

Adana Carrefoursa ve Forum AVM arsalarına imar değişikliği!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ bugün kamuoyunda tartışmalara neden olan Carrefoursa ve Forum AVM ile ilgili imar değişiklikleri oylandı. Kararın CHP'lilerin olmadığı günde alınması tartışma yarattı

Adana'da 10 yılda 25 bin hektar tarım arazisi yapılaştı!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, Adana il sınırları içerisinde çarpık kentleşme ile imar planları ve harita uygulamalarının zamanında yapılmamasından son 10 yılda yaklaşık 25 bin hektar tarım alanının heba edildiğini bildirdi.

Adana'da 10 yılda 25 bin hektar tarım arazisi yapılaştı!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, Adana il sınırları içerisinde çarpık kentleşme ile imar planları ve harita uygulamalarının zamanında yapılmamasından son 10 yılda 25 bin hektar tarım alanının heba edildiğini bildirdi.

Hüseyin Sözlü: İmar planı iptalinin Forum araziyle ilgisi yok!

Hüseyin Sözlü, 1/25.000 ölçekli nazım imar planı iptalinin Forum arazisi ile ilgisi olmadığını savundu. Sözlü," Forum’u yapacak olanlar ruhsat için başvursunlar ruhsatlarını alırlar ve inşaata başlarlar. 1/25.000’lik plan olsaydı da ruhsat verirdik" dedi.

adana forum arazisi imar planı iptali Haberi

adana forum arazisi imar planı iptali

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Forum için İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını by-pass etmek için 1/25.000’lik planın Belediye Meclisi’nce iptal edildiğini iddalarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.


ADANA BASINIYLA BULUŞTU

Adana basını ile kahvaltıda biraraya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, son gelişmelere ilişkin görüşlerini açıkladı, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı. Sözlü, Genel Yayın Yönetmenimiz Doğan Gülbasar’ın 1/25.000 ölçekli plan iptalinin Forum arazisiyle ilgisi olup olmadığı yönündeki soruya şöyle cevap verdi:


GELSİNLER RUHSAT VERİRİZ

“Plan iptalinin Forum ile ilgisi yok. 1/1000’lik plan Çukurova Belediye Meclisi’nden geçti ve kesinleşti. Bu plan 1/5000 ölçekli planla uyumlu. Forum’u yapacak olanlar ruhsat için başvursunlar ruhsatlarını alırlar ve inşaata başlarlar. 1/25.000’lik plan olsaydı da ruhsat verirdik. Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Ruhsat veririz diyorsa, veririz.”


ADANALILAR BİRAZ SABRETSİN

Hüseyin Sözlü,...