29 / 04 / 2024

Adana İl Konseyi

Adana İl Konseyi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Adan İl Koordinasyon Kurulu (İKK) 2223 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği '5. Kent Sorunları Sempozyumu'nun ön hazırlığını oluşturan 'Adana Kent Forumu' düzenledi.

Adana'ya 26 milyon liralık yeni yatırım!

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, kentin 7 ilçesine, yarı olimpik yüzme havuzu, gençlik merkezi, halı saha ve spor salonlarından oluşan 23 yeni proje hayata geçireceklerini açıkladı.

Adana'da yapılan sahra hastanesi mühürlendi mi?

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs tedbirleri kapsamında TÜYAP Fuar Alanı’nda yaptırdığı sahra hastanesinin Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlendiği ileri sürüldü...

'Adana'da 45 günde sahra hastanesi yapıldı' iddialarına yanıt!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Zeydan Karalar 45 günde 1000 yataklı sahra hastanesi yaptı” iddialarının doğru olmadığını anlatan AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “Adanalılar özür bekliyor” diye konuştu.

Adana'nın yeni stadı için geri sayım!

Adanalı sporseverlerin büyük bir heyecanla beklediği yeni stat bölgenin göz bebeği haline gelecek. AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, “Stat gelecek sezon hizmete girecek” diye konuştu. 

Mehmet Ay'dan Çukurova Belediyesinin tapu dağıtım törenine tepki!

Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin kente hizmet etme amacı içerisinde olduklarını belirten Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, belediye tarafından yapılacak tapu dağıtım töreninin son derece yanlış olduğunu söyledi. 

Adana OSB’de metrekaresi 150 TL’ye satılık arsa!

Adana İl İstihdam Kurulu toplantısı, AOSB'de gerçekleşti. Toplantıda konuşan AOSB Başkanı Sütcü, ''Metrekaresi 150 TL gibi sembolik bir ücretle arsa sahibi olma fırsatı sunuyoruz" diye konuştu.

Sertan Duran'dan Fikret Yeni'ye köprü yanıtı!

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, Devlet Bahçeli Köprüsü'yle ilgili basın toplantısı düzenledi. Duran, dün yaptığı açıklamalarla köprüyü eleştiren Fikret Yeni'yi şantiye sahasına davet etti..

Devlet Bahçeli Köprüsü için 2 defa borçlanma yetkisi verildi!

‘Devlet Bahçeli Köprüsü’ ile ilgili basın toplantısı düzenleyen AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni köprü için yapılan borçlanmalar hakkında açıklamalarda bulundu..

Adana'da 6.9 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Adana İl, Sarıçam İlçesi'nde yer alan taşınmazın niteliği zeytin erik bahçesi üç blok sera ve tarla olarak belirtiliyor. Satışa konu olan taşınmazın bedeli ise 6 milyon 912 bin 843,50 TL.

Adana'ya dev hastane yatırımı!

Adana İl Başkanı Fikret Yeni, "Sağlık Kampüsü'nde 182 yataklı Onkoloji Hastanesi, 185 yataklı Kardiyoloji Hastanesi, 299 yataklı Genel Hastane ile bu hastanelerin ortak Teşhis ve Tedavi Hastanesi bulunuyor. Orta Doğu için ciddi bir hizmet olacak Adana'ya başka ülkelerden hastalar gelecek''dedi.

Ali Kuzu, 15 Temmuz darbe girişimini yorumladı!

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ali Kuzu, "Darbelere ve diktaya karşı bağımsız, demokrat Türkiye'yi savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Adana Ceyhan'a 499 konutluk TOKİ müjdesi!

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Ceyhan İlçe Teşkilatı'nın iftar programında ilçeye TOKİ tarafından Ceyhan İlçesi'ne 499 konut yapılacağının müjdesini verdi.

Adana Yüreğir'deki yapıların yüzde 80'i ruhsatsız!

Adana Kent Konseyi’nin girişimleriyle bir otelde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin son oturumu yapıldı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir'in yüzde 80’i ruhsatsız yapılardan oluştuğunu belirtti.

Adana İl Konseyi Haberi

Adana İl Konseyi

Geniş katılımla gerçekleştirilen TMMOB Adana Kent Forumu'nda Adana'nın içler acısı durumunu gözler önüne serildi ve yanlış arazi kullanım politikaları, cumhuriyet tarihine eşdeğer kaçak yapılaşma ve imar atlarıyla da beslenen süreç sonunda , sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir kentsel çevrelerin oluşturulmadığına dikkat çekildi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu'nun 22-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği '3. Kent Sorunları Sempozyumu'nun ön hazırlığını oluşturan 'Adana Kent Forumu'nda konuşan İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, "Bugün içinde yaşadığımız kentlerin mekansal ve çevresel bağlamda, niteliksiz yapılaşmasının, sağlıksız büyümesinin ardında; piyasa güçlerinin kent ölçeğinde tek egemen olduğu siyasal zeminin yaratılması ve sadece arazi rantına endekslenmiş, bu ranta sahip olacak çokuluslu şirketlerin kendi çıkarları doğrultusunda geliştirerek kontrol ettikleri bir kent ekonomisi anlayışı bulunmaktadır"...