27 / 04 / 2024

adana imo Çağdaş Kaya

adana imo Çağdaş Kaya

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, Adana-Ceyhan depreminin 18'nci yıldönümü olduğunu belirterek, yeni can kayıplarının yaşanmaması için yapı üretiminin ve denetiminin nitelikli hale getirilmesi gerektiğini bildirdi.

İMO Adana İnşaat 2017 Fuarı’na katıldı!

Adana'da gerçekleşen Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makinaları Fuarı'na İnşaat Mühendisleri Odası katıldı. Fuara iki günlük teknik gezi düzenledi.

İMO Adana Şubesi ulaşım ve trafik sorununu masaya yatıracak!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, önemli bir konuya parmak basıyor. İMO, Adana’da hızlı ve plansız kentleşmenin bir sonucu olarak son yirmi yılda kent yaşamında sorun olarak ilk sıralara oturan ‘ulaşım ve trafik’ olgusunu masaya yatıracak.

İmar düzenlemeleri Adana'nın yararına olmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, belediye meclislerinde kararların üst ölçekli planlarla uyum içinde alınmadığını söyledi.

İMO Adana: Altyapı sağlıklı olmazsa yol sorunu da çözülemez!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Adana'nın sorunları üzerine yürüttüğü çalışmaları kapsamında Adana'daki yol sorunlarını ve çözüm önerilerini uzmanlarla birlikte değerlendirdi.

İMO Adana'daki yol sorunlarına çözüm arıyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Adana'nın yol sorunlarını masaya yatırdı. Nazım Biçer "Adana yol sorunu giderek içinden çıkılmaz bir sorun haline dönüşmektedir. " dedi.

Adana İMO: Türkiye’de en çok ölüm inşaatlarda yaşanıyor!

İMO Adana Şube’sinin düzenlediği ‘İnşaatlarda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çalıştayı’ acı gerçekleri ortaya serdi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, en çok ölümlerin inşaatlarda yaşandığını belirtti..

Adana'da binaların yüzde 41'i ruhsatlı!

İnşat Mühendisleri Odası (IMO) Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Çak, günümüzde özellikle büyük kentlerde kamuya ait arazilerin önemli ölçüde tüketildiğini ve yeni arsa üretiminde ise zorlukların bulunduğunu söyledi.

Nazım Biçer: İmar sorunu Adana'yı kilitliyor!

İmar sorunu Adana'yı kilitliyor. İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, imar, ulaşım ve altyapı problemlerinin Adana'nın temel sorunu olmaya devam ettiğini söyledi.

İMO Adana'dan başkan adaylarına 5 Ocak Stadı çağrısı!

Nazım Biçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına tarihi bir çağrıda bulundu. Biçer, "5 Ocak Stadı'nın AVM ya da konut alanına dönüşmesine izin vermeyin. Sesinizi yükseltin" dedi.

İMO Adana'dan başkan adaylarına 5 Ocak Stadı çağrısı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana Büyükşehir Belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Biçer, “5 Ocak Stadı’nın AVM ya da konut alanına dönüşmesine izin vermeyin. Sesinizi yükseltin.” dedi...

İMO Adana Şubesi’nin 20. Olağan Genel Kurulu başladı!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin 20. Olağan Genel Kurulu Başladı. Yarın yapılacak seçimlere tek liste ile gidileceği bildirilirken, 2 dönem başkanlık yapan Abdullah Bakır aday olmadığını açıkladı...

TOKİ Adana Sarıçam konutları satışta!85 bin 961 TL'ye!

 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Adana-Sarıçam-Kürkçüler Tarımköy Projesi kapsamında 32 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut seçme ve alma olanağı ile Açık Satışa s

Adana'da icradan 1 milyon 207 bin TL'ye satılık tarla!

Adana 4. İcra Müdürlüğü; Adana ili, Yüreğir ilçesi, Gökvelioğlu köyü, 119 parseldeki tarlayı satıyor. Tarlada 25-30 yaşlarında 10 bin 200 adet narenciye ağacı bulunuyor ve tarla sulak tarla durumunda yeterli sulama düzenine sahip.

adana imo Çağdaş Kaya Haberi

adana imo Çağdaş Kaya


İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, Adana-Ceyhan depreminin 18'nci yıldönümü olduğunu belirterek, yeni can kayıplarının yaşanmaması için yapı üretiminin ve denetiminin nitelikli hale getirilmesi gerektiğini bildirdi.



Türkiye'nin deprem kuşağında bir ülke olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Kaya, 18 yıl önce Adana'da ki depremde 145 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Kaya, "1998 yılının 27 Haziranında Adana depremle sarsıldı. Ceyhan ve bağlı köylerinde daha ağır tahribata yol açan depremde, 145 insanımız hayatını kaybetmiş, bin 517 vatandaşımız yaralanmış, 76 bin konut ve işyeri depremden etkilenmiştir. Deprem, bölgemizdeki yapı stokunun depreme dayanıklı olmadığını ortaya çıkarmış ancak gerekliliğe rağmen deprem önlemleri hayata geçirilmemiştir" dedi.


DEPREM ÜLKESİYİZ

Türkiye'de nüfusun büyük bölümünün deprem tehlikesi altında olduğunu belirten Kaya şöyle konuştu:

"Ülkemiz topraklarının ve nüfusunun büyük bir bölümü deprem...