21 / 05 / 2024

adana imo ruhsat

adana imo ruhsat

İnşat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Çak, günümüzde özellikle büyük kentlerde kamuya ait arazilerin önemli ölçüde tüketildiğini ve yeni arsa üretiminde ise zorlukların bulunduğunu söyledi.

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Reysaş GYO Adana Sarıçam'da depo yapımı için inşaat yapı ruhsatı aldı!

Reysaş GYO portföyündeki Adana İli Sarıçam İlçesi Dağcı Mahallesi 151 Ada 12 Parsel'deki 46 bin 946,40 metrekarelik arsa üzerinde asma katlarla birlikte inşa edilecek 32 bin 44 metrekare büyüklüğündeki depo yapımı için İnşaat Yapı Ruhsatı alındı. 

Ata GYO Ceyhan'daki gayrimenkulünün yapı ruhsatını aldı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Adana İli Ceyhan İlçesi Mithatpaşa Mahallesi'nde taşınmaza ilişkin yapı ruhsatını aldı...

Reysaş GYO Adana'daki deposunu 6.5 milyon Euro'ya kiraladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Adana Sarıçam'da bulunan deposunu  CarrefourSa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş'ye kiraya verdi. Deponun inşaat yapı ruhsat alındı.

Adana'da kaçak bina mühürlendi!

Adana Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ruhsatı bulunmayan apart otel olarak kullanılan eski bir bina mühürlendi.

İMO Adana İnşaat 2017 Fuarı’na katıldı!

Adana'da gerçekleşen Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makinaları Fuarı'na İnşaat Mühendisleri Odası katıldı. Fuara iki günlük teknik gezi düzenledi.

Adana Sarıçam'da arsalara imar durumuna göre ruhsat veriliyor!

Adana Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Bilal Uludağ,"Her geçen günde modern yapılar ilçemizde hızla yükseliyor. Yapılan bütün çalışmalar ise bir uyum içinde oluyor. Amacımız Sarıçam'ı Adana'nın en gözde ilçesi ve cazibe merkezi haline getirmektir" dedi.

Adana Sarıçam'da 2 katlı evlere ruhsat izni çıktı!

Adana'da merkez ilçesi Sarıçam'da Belediye Başkanı Bilal Uludağ, İncirlik Üssü çevresindeki mahallelerde, hava trafiğini tehlikeye soktuğu için 'mania' adı verilen yükseklikle ilgili engele takılan binalara ruhsat izni çıktığını söyledi.

Seyhan Kent Meydanı Projesi'nin içerisine inşaat ruhsatı verildi!

Adana Seyhan Belediyesi'nin Balıkçılar Pazarı civarına yapmayı planladığı kent meydanı projesinin tam göbeğine inşaat ruhsatı verdiği ortaya çıkı. İnşaat ruhsatı verilmesi projenin ne şekilde gerçekleşeceği konusunda şüpheye yol açtı.

Çukurova'da çöplerini yer altına almayana ruhsat yok!

Adana’da Çukurova İlçe Belediyesi tarafından başlatılan ‘Çöpleri Yer Altına Alma” projesi tüm binalar için zorunlu hale getirildi. Müteahhitlere, projelerine ‘yer altı çöp konteyneri’ni eklemeleri şartıyla inşaat ruhsatı verilmeye başlandı.

İMO Adana Şubesi ulaşım ve trafik sorununu masaya yatıracak!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, önemli bir konuya parmak basıyor. İMO, Adana’da hızlı ve plansız kentleşmenin bir sonucu olarak son yirmi yılda kent yaşamında sorun olarak ilk sıralara oturan ‘ulaşım ve trafik’ olgusunu masaya yatıracak.

Adana BTÜ kampus inşaatı hızla devam ediyor!

Geçici 3 binada faaliyet gösteren Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin (Adana BTÜ) kampus inşaatı, proje, ihale ve ruhsat işlemlerinin kısa sürede bitmesiyle başladı.

Adana Kozan'da inşaat ruhsatı verilmeye başladı!

Adana Kozan Belediyesi, Eylül ayında son hali verilen 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planının 5. etabında inşaat ruhsatı vermeye başladı.

adana imo ruhsat Haberi

adana imo ruhsat

İnşat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Çak, günümüzde özellikle büyük kentlerde kamuya ait arazilerin önemli ölçüde tüketildiğini ve yeni arsa üretiminde ise zorlukların bulunduğunu söyledi.Halk arasında kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen 6306 sayılı ‘Afet Riski Altında Bulunan Alanların Dönüştürülmesi’ yasası ile deprem sorunu bahane edilerek, yeni arsa üretiminin aracı olarak ‘deprem odaklı kentsel dönüşümün’ gündeme getirildiğini vurgulayan Çak, zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma nedeniyle can ve mal kaybına yol açan riskli alanlar hakkında bilgi verdi.


Adana’da sanayileşmenin hızlandırdığı kentleşme sürecinin göçe bağlı olarak konut sorununu ortaya çıkardığını dile getiren Çak, bu durumun imar mevzuatına aykırı ve ruhsatsız yapıların çoğalmasına yol açtığını anlattı. Adana’nın 1940’ta yapılmış bir imar planının bulunduğunu; ancak kentin gelişmesinin planlı olmadığının altını çizen...