27 / 04 / 2024

Adana BTÜ kampus inşaatı hızla devam ediyor!

Adana BTÜ kampus inşaatı hızla devam ediyor!

Geçici 3 binada faaliyet gösteren Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin (Adana BTÜ) kampus inşaatı, proje, ihale ve ruhsat işlemlerinin kısa sürede bitmesiyle başladı.



Geçici olarak kentin değişik yerlerindeki 3 ayrı binada faaliyet gösteren  Adana  Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) için Sarıçam ilçe sınırları içinde modern kampus alanı oluşturuluyor. Kampus için bürokraside eşine az rastlanacak hızda ilerleme kaydedilmesini sağlayan Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, kampus bittiğinde, öğrencilerin dünya standartlarında derslikler, laboratuarlar, kütüphaneler ve sosyal tesislere kavuşacağını söyledi.


PLANLAMA ÇABUK YAPILDI 

Adana BTÜ'nün kampus ihalesi 12 Aralık 2014 tarihinde yapılmıştı. 20 Ocak 2015'te Sarıçam Belediyesi tarafından inşaat ruhsatı alınan arazinin ihalesinin sonuçlanmasının ardından 24 Nisan'da sözleşme imzalandı. 27 Nisan'da yer tesliminin yapılmasıyla, kampusun temelleri atıldı. Planlama çalışmaları, zamandan kazanmak amacıyla, yoğun çabalar ve çalışmalar ile 3-6 aya sığdırıldı. Evrak takipleri dahi bizzat Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy tarafından yapılan kampusta inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Rüzgardan ve güneşten en iyi şekilde faydalanması düşünülerek yapılanan Adana BTÜ kampusunda, bisiklet ve yaya yollarına özellikle önem veriliyor. Acil durumlar dışında kampüs içerisinde araç dolaşımına kesinlikle izin verilmeyecek. Yerleşke tasarımında kente dönüklük, modüler yapılaşma, kullanım ve gelişme esnekliği, kompaktlık, simgesellik, kolay ulaşılabilirlik, kendine yeterlilik, sürdürülebilirlik, iklim ve yerel veriler, açık alanların kullanımı ve engelsizlik ilkeleri benimsenmiş. Binalar, farklı disiplinlerin birbirleriyle kolay iletişim kurabilmesini sağlayacak şekilde yapılıyor. Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, kuruluştan bu zamana kadar geçen sürede kampüs alanı için insanüstü bir çaba ile çalıştıklarını belirtti. 


TAM BİN 472 DÖNÜM

Adana BTÜ kampusunun inşaatı merkez Sarıçam ilçesi sınırları içinde Gültepe Mahallesi Çatalan Caddesi mevkiinde devam ediyor. Bin 472 dönüm arazi üzerine yapılan kampusta ilk etapta Rektörlük binası, mühendislik fakülteleri, merkezi kafeterya ve altyapı için çalışmalar başladı.


Sabah Güney



Geri Dön