17 / 05 / 2024

adana istinaf mahkemesi ne zaman açılacak

adana istinaf mahkemesi ne zaman açılacak

AK Parti Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Şükrü Erdinç ile İl Başkanı Avukat Fikret Yeni, Adana’da açılacak olan Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf Mahkemesi) bina inşaatında incelemelerde bulundu...

Yargıdan çalışanları ilgilendiren önemli bir karar çıktı. İşte detaylar

İkinci bir işte çalışması 2 yıl sonra tazminatsız işten çıkış nedeni olarak kullanılan işçi iş mahkemesinden istediği sonucu alamadı ancak istinaf mahkemesi işçiyi haklı bularak işe iade talebini kabul etti. İşte ayrıntılar...

Adana Ceyhan'da 11.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Adana Ceyhan Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, ilçeye bağlı Gaziosmanpaşa'da bulunan 4 bin 920 metre büyüklüğündeki arsayı icradan satışa çıkardı. Arsanın bedeli 11.1 milyon TL olarak belirlendi.

Ankara-Ankara projesi için istinaf yolu açık bırakıldı!

Ankara 4. Tüketici Mahkemesi'nin Yapı Kredi Koray GYO lehine davanın reddine karar vermiş olduğu, karara karşı gerekçeli kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi istinaf yolunun açık bırakıldığı açıklandı. 

Marmara Forum AVM plansız mı kaldı?

Bakırköy'de yer alan Marmara Forum AVM’nin imar planları; istinaf mahkemesi tarafından şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesi ile iptal edildi. İmar planı değişikliği yaparak kaçak bölümlere af getirmesi karşılığında İBB’ye verilen ve bugün ek hizmet binası olarak kullanılan yapı da plansız k

Adana'da mahkeme imar rantına dur dedi!

Adana 1’inci İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li eski milletvekili Ali Demirçalı’nın da yararlandığı imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Adana Ceyhan'da 5 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Ceyhan Sulh Mahkemesi, Adana'nın Ceyhan İlçesi Yalak Mahallesi'ndeki 3 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 5 milyon 93 bin 947 TL olarak belirlendi.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi binası mecliste!

CHP Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, Adana'da Bölge Adliye Mahkemesi kurulmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Uslupehlivan sorularının Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Adana Jurassic Park'a ücretli girişe iptal!

Adana 2. İdare Mahkemesi, Çukurova ilçesindeki Jurassic Park'ın ücretli olduğu gerekçesiyle mahalle sakinlerinin açtığı davada, "Eğlence parkı uygulama işleminde hukuka uyarlık bulunmadığına" karar verdi.

Adana Jurassic Park'ın işletilme kararı iptal edildi!

Doğal Park'ın Jurassic Park olarak işletilmesi Adana 2'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Böylece, Eylül ayından beri faaliyette olan ve vatandaşların para ile girebildikleri Jurassic Park kapatılıp halka açılacak.

Adana'daki CarrefourSA arazisinin imar değişikliği kararı durduldu!

Adana 3’üncü İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yaklaşık bir milyarlık rantın oluşmasına neden olduğu öne sürülen imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Adana'da inşa edilen Jurassic Park'a dava açıldı!

ADANA'da '100'üncü Yıl Mahallesi Doğal Parkı Koruma Halk Girişimi' üyeleri, merkez Çukurova Belediyesi tarafından Doğal Park'ın bir bölümüne yapılan Jurassic Park'ın hukuksuz olduğunu öne sürerek, 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Adana Çukurova'da 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

T. C Adana Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Adana Çukurova'nın Huzurevleri Mahallesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın satış bedeli 3 milyon 258 bin TL olarak belirlendi.

Hüseyin Sözlü Adana'nın ranta açılması planını tekrar meclisten geçirdi!

İdare mahkemesi Adana'nın parsel parsel ranta açılmasını öngören imar planı değişikliğini iptal etti. Ancak Başkan Sözlü, rant planını mahkeme kararına rağmen meclisten geçirdi.

adana istinaf mahkemesi ne zaman açılacak Haberi

adana istinaf mahkemesi ne zaman açılacak


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Şükrü Erdinç ile İl Başkanı Avukat Fikret Yeni, Adana’da açılacak olan Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf Mahkemesi) bina inşaatında incelemelerde bulundu.


Yapımına başlanılan Bölge Adliye Mahkemesi bina inşaatı tüm hızıyla sürerken Milletvekili Erdinç ve İl Başkanı Fikret Yeni, inşaat sahasına giderek çalışanlarla görüştüler.


Yerinde inceleme esnasında yetkililerden bilgiler alan Erdinç ve Yeni, açıklamalar yaparak Adana kamuoyunun bilgisine sundular.


2013 yılının Haziran ayı sonlarına doğru bir açıklama yaptığını hatırlatan Erdinç,


"Orada, ‘Bölge Adliye Mahkemesi binasının yapımına çok kısa bir sürede başlayacağız’ demiştim. İşte bugün inşaatın hangi aşamaya geldiğini yerinde görmek için buraya geldik. Görüldüğü üzere inşaat faaliyetleri son hız devam ediyor. Öyle tahmin ediyorum ki; yaklaşık 18 ay sonra Bölge Adliye...