27 / 05 / 2024

Adana kent bilgi sistemi

Adana kent bilgi sistemi

Cihan Davulcu, 8 kameralı özel bir cihaz yardımıyla 360 derece çekilen 3 boyutlu görüntülerin, aracın geçiş yaptığı tüm cadde ve sokaklarda 5 metre arayla fotoğraflama yaptığını söyledi.

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Adana'da Kent Estetiği Şehrin Geleceği paneli düzenlendi!

“Kent Estetiği Kentin Geleceği” konulu panel, Adana Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere seçkin bir davetli grubunun katılımıyla inşaat sektörünün duayenlerini buluşturdu. 

Adana Kent Meydanı'nda inşaatlar tamamlanıyor!

Adana Seyhan Belediyesi tarafından başlatılan Adana Kent Meydanı projesinde inşaatlar tamamlanıyor. 41 bin 892 metrekare alan üzerinde kurulan proje 7 etaptan meydana geliyor.

Adana Kent Meydanı'nda inşaat devam ediyor!

Seyhan Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri yapımı devam eden “Adana Kent Meydanı”nda incelemelerde bulundu.

Yüreğir'de kent bilgi sistemi hayata geçiyor!

Yüreğir Belediyesi, iş ve işlemlerin daha düzenli yapılması, sözel, sayısal ve mekansal her türlü bilginin toplanıp bir veri tabanı içersinde oluşturulması, analiz edilmesi amacıyla Kent Bilgi Sistemi çalışmalarını devam ettiriyor.

İpekyolu Belediyesi'nde ‘Cbs Ve E-İmar' uygulaması başladı!

Van’ın İpekyolu Belediyesi; çağdaş ve modern belediyecilik anlayışı çerçevesinde üç boyutlu kent bilgi sistemi ile büyük kolaylık sağlayan CBS ve e-imar uygulamalarını hayata geçirdi.

Adana Kent Meydanı Projesi’nde yıkımların yüzde 70'i tamamlandı!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ’Kent Meydanı Projesi’nde incelemelerde bulundu. Son yılların en büyük vizyon projesi olarak nitelendirilen proje kapsamında yıkımların yüzde 70 oranında tamamlandı.

Adana Sanayi Kent'e ilk etapta 241 milyon liralık yatırım!

Adana'da OSB çalışanların barınmasına dönük "sanayi kent" kurulacak. Adana Sanayi Kent uygun ödeme koşullarıyla satılacak.

Soner Çetin: Adana'da örnek bir kent oluşturuyoruz!

Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bir grup vatandaşlar bir araya gelen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Adana'da örnek bir kent oluşturuyoruz" dedi.

Mehmet Özhaseki: Belediyelerin imar çalışmalarına proje desteği veriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İller Bankası Yönetim Kurulu toplantısında konuştu. Bakan Özhaseki, "Birçok küçük belediyenin imar, harita, jeoteknik çalışmalarına, kent bilgi sistemiyle ve üst yapıyla ilgili çalışmalarına proje desteği veriyoruz." dedi.

Van'da 3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi devreye girdi!

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığının uzun zaman önce hizmete alınan ve bir türlü vatandaşın kullanımına sunulamayan ‘3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi’ni devreye soktu.

Adana'ya 2 yeni tesis müjdesi!

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Yüreğir'deki proje ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Ataşbak, Olimpik Yüzme Havuzu için yer teslimi yaptıklarını ve 100 yataklı kamp eğitim merkezini ilçeye kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Ereğli, Kent Bilgi Sistemi ile şekilleniyor!

Konya Ereğli Kent Bilgi Sistemi çalışmaları son hızla devam ediyor. Ereğli’nin dört bir yanının ’röntgenini’ çeker nitelikte sürdürülen çalışmalar kapsamında kurulan saha ekipleri ilçeyi gezerek bilgi topluyor.

Adana kent bilgi sistemi Haberi

Adana kent bilgi sistemi

Adana'nın Kozan ilçe Beiediyesi'nce hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı'nca desteklenen, ilçedeki Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması Projesi kapsamında, özel donanımlı bir araçla ilçenin 360 derece 3 boyutlu panoramik çekimlerinin yapılarak internetten paylaşıma açılmasını sağlayacak Coğrafi ve Kent Bilgi Sistemi'nin görüntüleme çalışması başladı. Çekimleri gerçekleştiren POİ Bilgi Teknolojileri adlı özel firmanın saha koordinatörü Cihan Davulcu, 8 kameralı özel bir cihaz yardımıyla 360 derece çekilen 3 boyutlu görüntülerin, aracın geçiş yaptığı tüm cadde ve sokaklarda 5 metre arayla fotoğraflama yaptığını söyledi. 2 kişilik ekiple başladıkları çalışmayı 4 günde tamamlamayı planladıklarını ifade eden Davulcu, fotoğraflama yapan cihazın aynı anda uydulardan koordinat alarak etiketleme yaptığını, bu bilgilerin düzenlendikten sonra data olarak dijital ortama aktarılacağını, bilgisayar ve internetten ilgili kurumların ve vatandaşların paylaşımına sunulacağını...