05 / 05 / 2024

Adana konut ve kira fiyatları

Adana konut ve kira fiyatları

Ülkü Uçar, kentte 5 yıl önce 50 bin liraya satılan bir konutun bugün 250 bin liraya satıldığını, aynı dönemde aylık 200-300 liraya kiralanan bir dairenin kirasının ise bin liraya yükseldiğini söyledi.

TOKİ Adana 2023 projesinde son dakika! 580 konut ve 42 dükkanlık proje için beklenen tarih geldi!

TOKİ Adana 2023 projesinde son dakika... 580 konut ve 42 dükkanlık proje için beklenen tarih geldi... İşte TOKİ Adana 2023 projesi detayları...

Belediyeden büyük fırsat! O ilde üç taksitle tam 18 konut ve 1 arsa satılacak!

Adana İli Seyhan Belediye Başkanlığı, Adana'da yer alan 18 konut ve 1 arsayı satışa çıkardı.

TOKİ'den Adana'ya 473 konut ve 13 dükkan!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Sarıçam Buruk'ta 473 konut ve 13 dükkan inşa edecek.

TOKİ Adana Seyhan 923 konut ve 14 dükkan ihalesi yarın!

Adana İli, Seyhan İlçesi, Barbaros ve Bey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap 923 Adet Konut ve 14 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ'den Adana Seyhan'a 627 konut ve 22 dükkan!

Adana İli, Seyhan İlçesi, Barbaros ve Bey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1.Etap 627 Adet Konut ve 22 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Seyhan'da kentsel dönüşümle 2 bin 811 konut ve 317 dükkan yıkılacak!

Adana Seyhan ilçesinde Barbaros ve Bey mahallelerini kapsayan 'Seyhan Yeşilvadi Evleri-1 Kentsel Dönüşüm Projesi' başladı. 45 hektarlık alan üzerinde uygulanacak proje kapsamında 2 bin 811 konut ve 317 işyeri yıkılacak.

Konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı ne durumda?

Türkiye’de konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı bedellerinde baz alınan TEFE ve ÜFE rakamlarından iyi haber var. İçinde bulunduğumuz yılda TÜFE – ÜFE rakamlarının eğimi aşağıyı gösteriyor.

Kırıkkale'de kat karşılığı konut ve dükkan yaptırılacak!

Kırıkkale İli Bahşılı Belediye Başkanlığı, Bahşılı Doğanay'da kat karşlığı konut ve dükkan inşa ettirecek. Söz konusu işin muhammen bedeli 9 milyon 585 bin TL olarak belirlendi.

İcralık konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı!

Kredi borçları nedeniyle ya da alacaklara karşılık icralık olan konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı. Türkiye’deki gazetelerde günlük 150 civarı icralık gayrimenkul ilanına çıkılırken, bugün bu sayı 250’yi aşabiliyor.

TÜİK raporuna göre konut ve kira harcamaları ilk sırada!

Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.

Konut ve kira harcamalarının artışı gayrimenkule yönlendirecek!

Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.

Emeklinin maaşı konut ve kiraya gidiyor!

Emeklilerin konut ve kira için yaptıkları harcama, aylıklarının yüzde 29.1'ine denk gelirken, ücretli çalışanlarda bu oran yüzde 23.4 seviyesinde bulunuyor.

Tüketim harcamalarında en yüksek payı konut ve kira aldı!

Tüketim harcamalarında aslan payını yüzde 24.8'lik oranla konut ve kira aldı. Bunu yüzde 20'lik payla gıda izledi. Türkiye’de hanehalklarının kişi başı aylık ortalama tüketim harcaması ise 2 bin 848 liraya yükseldi.

Adana konut ve kira fiyatları Haberi

Adana konut ve kira fiyatları

ADANA Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, kentte 5 yıl önce 50 bin liraya satılan bir konutun bugün 250 bin liraya satıldığını, aynı dönemde aylık 200-300 liraya kiralanan bir dairenin kirasının ise bin liraya yükseldiğini, buna arsa stoku sıkıntısının neden olduğunu söyledi. 


Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yayınladığı 'Konut Satış İstatistikleri'ne göre, temmuz ayında Adana'da bin 741, Mersin'de ise 2 bin 768 konut satıldı. TÜİK'in yaptığı diğer bir araştırmaya göre ise, bıı yıl Adana'da 6 bin 860 ve Mersin'de 6 bin 977 konuta yapı ruhsatı verildi. Kentte konut satış fiyatları ve kira bedellerinin çok yükseldiğini belirten Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, "5 yıl önce 50 bin 60 bin liraya çok güzel konutlar alabiliyordunuz. Şimdi oturulabilecek konutlar 250 bin liradan...