18 / 05 / 2024

adana kozan tarihi yerler

adana kozan tarihi yerler

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi’ nden öğretim üyeleri öncülüğünde yüksek lisans öğrencileri Kozan Belediyesi' nin daveti üzerine ilçenin tarihi sokaklarında 'sokak sıhhileştirme' çalışması yapılıyor...

TOKİ Adana Seyhan projesi 29 Aralık'ta ihaleye çıkıyor! Tam 580 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana projesi için yeni ihale tarihi açıklandı. Adana Seyhan TOKİ projesinin ihalesi 29 Aralık'ta yapılacak.

Son Dakika! Adana'da korkutan deprem! 

Son dakika deprem haberleri. Adana'nın Kozan ilçesinde deprem oldu. İşte Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklama...

SON DAKİKA! Adana ve Mersin’de peş peşe deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre Adana ve Mersin’de üst üste deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, saat 17.18’de Adana’nın Kozan ilçesinde 1.8 şiddetinde ve 17.43’te ise Mersin’in Silifke ilçesinde 1.3 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

TOKİ'den Adanalı'lara büyük müjde! TOKİ'den Adana'ya 523 yeni konut geliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana projesi için düğmeye bastı. İşte TOKİ Adana projesi detayları ve ihale tarihi...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 37.130 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın arsa payı karşılığı inşaat yapılandırmasına ilişkin ihale tarihi netleşti. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Adana Kozan'da 21 konut için temel atıldı!

Adana Kozan'da 2020 yılında meydana gelen orman yangınında zarar gören 21 konut ve 2 ahırın yeniden yapılması için harekete geçildi.

Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi!

Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi ve proje detayları...

Adana'da konut satışlarında tarihi rekor!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, geçen yıl, kredilerin sıfır konutlarda 0,64, ikinci el konutlarda 0,74'e düşmesiyle beraber satılan 33 bin 276 konutla, kentte tüm zamanların en fazla konut satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

Adana'ya sanayi sitesi inşa edilecek! 

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışının sadece 5-6 kilometre uzağında, Göztepe mevki yakınlarında, Sarıçam Belediyesi sınırları içerisinde sanayi sitesi inşa edilecek. 

TOKİ Adana Buruk orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Adana Buruk orta gelir grubu projesinde yer alan 21 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Adana Buruk orta gelir başvuruları yarın sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam Buruk Mahallesi orta gelir grubu projesi için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi.

Park Adana AVM kapanıyor!

Adana'da 3 sene önce büyük umutlarla açılan Park Adana AVM 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle faaliyetlerine son verme kararı aldı.

adana kozan tarihi yerler Haberi

adana kozan tarihi yerler


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi’nden öğretim üyeleri öncülüğünde yüksek lisans öğrencileri Kozan Belediyesi'nin daveti üzerine ilçenin tarihi sokaklarında 'sokak sıhhileştirme' çalışması yapılıyor.


İTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Yegan Kahya, proje yöneticilerinden Prof. Doç. Gülsüm Tanyeli, öğretim görevlisi Dr. Umut Almaç, araştırma görevlileri Yasemin Aydoğdu, Emel Akay, Deniz Aydın, Betül Aydın, Nurhilal Şimşek ve Duygu Ede adlı akademisyenler ve öğrencilerden oluşan grup, Kozan’da tarihi Hamam ve Şahin sokaklarında çalışmalara başladı. Mayıs ve haziran ayları dönemine kadar sokak sıhhileştirme çalışmalarını tamamlayacaklarını kaydeden İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Umut Almaç, “Kültür varlıklarının geleceğe taşınabilmesi amacıyla yapmış olduğumuz bu çalışmalarda iki sokağımızı sıhhileştirme ile ilgili bir proje hazırlayacağız. Sanıyorum mayıs ve haziran ayları dönemine kadar projelerimiz olgunluk seviyesine...