29 / 04 / 2024

adana kozanda orman yangını

adana kozanda orman yangını

Adana Kozan'da çıkan orman yangını söndürüldü. Durmuşlu Mahallesi Baraj mevkisindeki kızılçam ağaçların oluşturduğu ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, ekipler sabaha kadar müdahale etti...

Fiyatı rekor kırıyordu! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan o ürüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığı, son zamanlarda fiyatı yüzünden büyük tepki toplayan kuru soğan üretimi ile ilgili, “Nisan ayı itibarıyla Adana ve Hatay kentlerimizde turfanda soğan hasadı başlamıştır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte, 2022 senesinin üzerinde bir rekolte söz konusudur” şeklinde açıklama yapt

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada Adana'da hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacağını söyledi.

Adana Kozan'da 21 konut için temel atıldı!

Adana Kozan'da 2020 yılında meydana gelen orman yangınında zarar gören 21 konut ve 2 ahırın yeniden yapılması için harekete geçildi.

Adana'da 01 OTO AVM'nin inşaatı başladı!

Savaş Yıldırım Orman Ürünleri Sanayi tarafından Adana'da hayata geçecek Otomobil Alışveriş Merkezi için inşaat çalışmaları başladı. Kaba inşaatın tamamlandığı projede Oto Showroom ve Home Ofis teslimleri 2022'nin ilk çeyreğinde yapılacak.

Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar!

Adana'nın Ceyhan ve Manisa'nın Yunusemre ilçelerindeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Adana'da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı kararı ile Adana'nın Ceyhan ve Manisa'nın Yunusemre ilçelerinde bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkarıldı.

Adana Orman Müdürlüğü'nden 102.9 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Adana, Osmaniye ve Kadirli Orman Bölge Müdürlüğü Kampüsü için arsa karşılığı inşaat işi ihale ediliyor. İhale 2 Ağustos'ta yapılacak...

Adana Orman Müdürlüğü Kampüsleri 102.9 milyon TL'ye inşa edilecek!

Adana Orman Bölge Müdürlüğü; Osmaniye İli Merkez İlçesi Raufbey Mahallesi ve  Osmaniye İli Kadirli İlçesi Cemalpaşa Mahallesi'nde kampüs inşaatlarını ihale edecek. Adana Orman Bölge Müdürlüğü Kampüsleri 102.9 milyon TL'ye inşa edilecek.

Veysel Eroğlu'ndan Adana'ya 643 milyon TL'lik 13 yeni yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana'da 643 milyon liralık 13 yeni yatırımın müjdesini veriyor. Eroğlu, yarın Adana'da 624 milyon liralık 4 tesisin de temel atma törenine katılacak.

Adana'da Kartal Yuvası açıldı!

Adana'da Beşiktaş Kulübünün lisanslı ürünlerini satan Kartal Yuvası mağazası açıldı.Beşiktaş Kulübü Başkan Fikret Orman'ın gelişi sırasında taraftarlar meşale yaktı.

Adana Büyükşehir'den yeni yol!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kızıldağ Yaylası'ndan Pozantı İlçesi’ne erişim sağlamak amacıyla 25 kilometrelik orman yolunu çift şeritli asfalt yol haline getirmek üzere çalışma başlattı.

Adana'da Varda Var Projesi çalışmaları başladı!

"Adana'da Varda Var!" projesini hayata geçirmek üzere ilgili komisyonlar oluşturuldu. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Kaymakamlık, Belediye, Orman İşletme Müdürlüğü temsilcilerinin katıldığı toplantıda ilgili komisyonlar belirlendi.

Adana'da 88 yaylada 6 bin bina kiraya verilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 'Devlet ormanlarındaki yayla alanlarının tespiti ve idaresi' hakkındaki yönetmelik gereği Adana ve Osmaniye'de 88 yaylada yaklaşık 5-6 bin bina ve tesisin kiraya verileceğini belirtti.

adana kozanda orman yangını Haberi

adana kozanda orman yangını

Adana Kozan'da çıkan orman yangını söndürüldü. Durmuşlu Mahallesi Baraj mevkisindeki kızılçam ağaçların oluşturduğu ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, ekipler sabaha kadar müdahale etti. Kozan Orman İşletme Müdürlüğü'nün 11 arazöz, 5 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 6 pikap, 13 teknik personel ve 80 yangın işçisiyle müdahale ettiği söndürme ve soğutma çalışmalarına Adana, Feke ve Osmaniye'nin Kadirli ilçelerinden çağrılan takviye ekipler de destek verdi. Ekiplerin müdahalesi sonucu büyümeden kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Yangında 2 dönüm ormanlık alan zarar...