02 / 05 / 2024

adana mimari doku

adana mimari doku

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, özellikle Adana'nın çok göç alan bir Şehir olduğunu işaret ederek, mimari dokusunun bozulmasının ise kente gelen insanların kültürleriyle birlikte gelmesinden kaynaklandığını hatırlattı.

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

TOKİ Sarıçam Sosyal Konutları: Adana'nın ödüllü projesi!

TOKİ'nin Adana'da hayata geçirdiği konut projesi yatay yapılaşma, yöresel mimari ve mahalle fikrini günümüz çizgisiyle buluşturan yeni bir anlayış yansıtıyor.

Adana'nın imar sorunu çözülmedi!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, Adana'da mimari projeler üzerinde yapılan oynamalarla birçok müteahhit, mimar ve mühendisin haksız kazanç sağladığını iddia etti.

Adana Kent Meydanı tasarım yarışması sonuçlandı!

Seyhan Belediyesi tarafından yapılan Adana kent meydanı(Barış ve Demokrasi Meydanı) mimari ve kentsel tasarım yarışması sonuçlandı.

Adana Yüreğir Cemevi’nin temeli atılıyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi’nde Anadolu Türk mimari tarzında Alevi kültürünün değerleri ve ritüellerini içinde barındıran Yeni Yüreğir Cemevi’nin temelini bir ay içinde atacaklarını müjdeledi.

Hüseyin Sözlü: Adana'yı geliştirecek projelere açığız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile bir araya gelen Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün ve kurul üyeleri, Adana'yla ilgili mimari, dönüşüm, imar ve şehir plancılığı konularına hakimiyetine hayran kaldıklarını söylediler.

TOKİ'nin ödüllü projesi Adana Sarıçam'da hayata geçiriliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Adana'ya 825 konut daha yapacak. 300'ü emeklilere tahsis edilecek konutlarda TOKİ'nin 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Mimari Fikir Yarışmasında birinci olan proje uygulanacak.

Adana Divan Oteli Özer Tulgan Mimarlık imzası taşıyor!

İç mimari projesi özer+tulgan Mimarlık imzasını taşıyan Adana Seyhan’daki Divan Oteli, bulunduğu coğrafyanın iklimsel verilerinin marka algısındaki elegan tarzla birlikte yorumlandığı oldukça yalın, doğal ve çağdaş bir tasarım anlayışıyla biçimlendirilmiş

Bekir Kamışlı: Adana'nın mimari dokusu bozulmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, özellikle Adana'nın çok göç alan bir Şehir olduğunu işaret ederek, mimari dokusunun bozulmasının ise kente gelen insanların kültürleriyle birlikte gelmesinden kaynaklandığını hatırlattı.

Adana'da mimari açıdan en zarif cemevleri yapılcak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Akkapı'da birinci sınıf bir merkezin Alevi toplumuna teslim edileceğini ifade etti ve bunu yapmaktan şeref duyacaklarını açıkladı.

Adana turizmden yeterli payı alamıyor!

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana'nın sahip olduğu 760 tescilli sit alanı, 82 sivil mimari, lagünler, milli parklar, Varda Köprüsü ve 54 kaleye rağmen yeterli payı alamadığı belirtildi.

Adana Ticaret Odası 120. yılını 'Yeni Hizmet Binası' ile kutluyor!

Yeni hizmet binasının yapımına onay veren Adana Ticaret Odası’nın bu kapsamda düzenlediği, “Adana Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması”nda birinciliği Mimar Erkan Erdoğan'ın projesi kazandı...

Yöre mimarisine uygun yapılara teşvik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde tartışılan konuların başını çeken 'mimari doku'yu korumaya yönelik önemli bir adım atıyor. Köylerde yöresel mimari geleneğini canlandırmak için başlatılan projenin kapsamını genişletti...

adana mimari doku Haberi

adana mimari doku

Yerel yöneticilerin yeterince kente sahip çıkmadıklarına dile getiren Kamışlı"Mecliste yoğunluk artırıcı kararlar, imar yönetmeliklerinin verdiği haklarla, insanlar hep parsellerini imara aykırı yönetmeliğe aykırı yaparak, Adana'yı kimliksiz çarpık bir kent haline getirdiler"Şeklinde konuştu. 


BİNALARDA ARTIK RİSK YOK ÜS

Kamışlı binaların artık eskiye nazaran çok daha iyi yapıldığını belirterek, 1998 yılında çıkan deprem yönetmeliğine göre, projelendirildiğini ifade etti. Kamışlı "Buna göre risk çok fazla yok. 

Yönetmelik öncesinde 1'm3 betonda 30-40 kg demir kullanılırken, yönetmelik sonrasında bu 1'm3 betonda 110-130 kg arasına çıktı. Yönetmeliğe uyulan projeler yapıldığı müddetçe yapılarda bir sıkıntı olmaz" açıklamasını yaptı. 

Yine Ticaret Odasının yapacağı binanın projesini yarışmayla elde ettik. Kentimizde elle gösterilicek yapılara ihtiyaç var. 

Adana'da hayata geçecek bir opera binası kentin sanatına kültürüne yapılmış önemli bir yatırım olacak. 

Bunun için Mimarlar Odası olarak...