04 / 05 / 2024

Adana Müze Kompleksinde son durum

Adana Müze Kompleksinde son durum

Adana’da 2014 yılının Eylül ayında kurulması için çalışmalara başlanan Türkiye’nin 24 saat açık yaşayan ilk müzesi olacağı duyurulan "Adana Müze Kompleksi"i aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen hala açılmadı. Konuyla ilgil turizm sektörü tepki gösterdi.

Adana Müzesi'nin inşaatı çöktü: 1 işçi öldü!

Restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım Müzesi'nin duvarı çöktü. Çökme sonucu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı...

Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabı tamamlanıyor!

Ortadoğu ve Türkiye’nin en büyük müze kompleksleri arasında bulunan toplam 68 bin 500 metrekare alana sahip Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabında çalışmalara devam ediliyor.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açılıyor!

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi bugün hizmete açılıyor. Toplam 68 bin 400 metrekare alana sahip olan kompleks Adana'da bulunuyor.

Adana Müze Kompleksi'nde çalışmalar tamamlandı!

Vali Mahmut Demirtaş, eski Milli Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu alanda yapımı devam eden Adana Müze Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

Adana Müze Kompleksi açılacak mı?

Adana’da 2014 yılının Eylül ayında kurulması için çalışmalara başlanan Türkiye’nin 24 saat açık yaşayan ilk müzesi olacağı duyurulan "Adana Müze Kompleksi"i aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen hala açılmadı. Konuyla ilgil turizm sektörü tepki gösterdi.

Adana müze kompleksinin ilk etabı 2017'de açılıyor!

Ortadoğu’nun en büyük müzesi olacak, eğitim atölyeleriyle de dikkat çeken yeni müze kompleksinin ilk etabının 2017 yılında ziyaretçilerle buluşacağı açıklandı.

Adana müze kompleksi ilk etabında son aşamaya gelindi!

ADANA Valisi Mustafa Büyük, Milli Mensucat Fabrikası'nın bulunduğu 68 bin 530 metrekareye kurulacak müze kompleksinin ilk etabında son aşamaya gelindiğini, kompleksin, Ortadoğu'nun en büyük müzesi arasında yer alacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi çalışmalarında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye' nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi 'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyiikşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projeye 80 milyon TL yatırım yapıldı.

Adana Müze Kompleksinde son durum Haberi

Adana Müze Kompleksinde son durum

Adana’da 2014 yılının Eylül ayında kurulması için çalışmalara başlanan "Adana Müze Kompleksi"nin aradan iki yıl geçmiş olmasına karşın halen açılmamasına turizm sektörü tepki gösterdi.


1.Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Murat Şirin, yaptığı açıklamada, Adana’nın yanı sıra bölge turizmine önemli katkılar sağlayacak Adana Müze Kompleksi’nin açılmasını sektör temsilcileri olarak dört gözle beklediklerini ifade etti.


"Eylül 2014’de açıklama yapılarak Türkiye’nin 24 saat açık, yaşayan ilk müzesinin Adana’da kurulacağı kamuoyuna duyurulmuştu" diyen Şirin, şunları kaydetti: "Milli Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu bölgeye inşa edilecek müzede şehrin doğal, tarihi, kültürel, sanayi, spor ve diğer alanlardaki tarihsel geçmişi yedi ayrı branşta düzenlenerek bir konseptte ziyaretçilere sunulacaktı. O tarihte yapılan açıklamada, 68 bin m2’lik alanda kurulacak olan ‘Yeni Adana Müze Kompleksi’nin’ hazırlıklarının sürdüğünü...