04 / 05 / 2024

adana osb 300 firma

adana osb 300 firma

bin 225 hektarlık bir alan üzerine kurulu olan Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde bugün 300 firmada yaklaşık 30 bin kişinin istihdam edildiği kaydedildi

Adana'ya metro müjdesi!

Kentteki yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çarenin metroda olduğunu, projenin onaylanmasıyla beraber 300 milyon dolar kredi alacaklarını ve metro projesini başlatacaklarını söyledi.

MÜSİAD, Adana OSB'nin yanında Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kuruyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi, şehir içindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin, altyapı ve donanım olarak daha sağlıklı ortamlarda üretim yapabilmeleri için ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ projesini hayata geçirecek.

Adana Ceyhan OSB'de 13 firmaya arsa tahsis edildi!

Adana Ceyhan'daki Organize Sanayi Bölgesi’nde (COSB) yatırım için arsa tahsis edilen firma sayısı 13 oldu. 

Gaziantep OSB'de açılışı yapılan 300 fabrika meclis gündeminde!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışı yapılan 300 fabrikaya dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Yüreğir Belediyesi'nden 7.9 milyon TL'ye satılık 2 iş yeri!

Adana İli Yüreğir İlçe Belediye Başkanlığı, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan 2 adet iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 7 milyon 983 bin 300 TL olarak belirlendi. 

Adana Çukurova'da 5.4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Çukurova İlçe Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova Kurttepe'de yer alan gayrimenkulü 5 milyon 300 bin 600 TL bedelle satışa çıkardı.

Adana'da 19.3 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı; Adana İli, Sarıçam İlçesi, Sofulu Mahallesi'nde yer alan 3 adet arsayı toplamda 19 milyon 300 bin TL bedel ile satışa çıkardı.

Ankara OSB'de 300 yeni fabrika kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Organize Sanayi Bölgesi’nin büyütüleceğini ifade etti. Bakan Varank “Bu alanda 300 yeni fabrika kurulacak. Bu 50 bin kişilik ilave istihdam demek’’ diye konuştu.

Adana Tarıma Dayalı İhtisas OSB için planlama!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından düzenlenen toplantıda Karataş ilçesinde kurulması planlanan, ’Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin planlama süreci konuşuldu.

Adana Hacı Sabancı OSB'deki 41 adet yeni parsel yatırımcıları bekliyor!

Adana-Ceyhan D-400 Karayolu üzerinde, Yakapınar'ın kuzeyinde tarıma elverişli olmayan bin 590 hektar alan üzerine kurulan ve bu yıl 41'inci yaşını kutlayan AOSB, sanayicilere metrekaresi 150 TL gibi uygun bir ücretle arsa sahibi olma fırsatı sunuyor.

Adana OSB’de metrekaresi 150 TL’ye satılık arsa!

Adana İl İstihdam Kurulu toplantısı, AOSB'de gerçekleşti. Toplantıda konuşan AOSB Başkanı Sütcü, ''Metrekaresi 150 TL gibi sembolik bir ücretle arsa sahibi olma fırsatı sunuyoruz" diye konuştu.

300 OSB'ye çocuk kreşi açılacak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, OSB'lerde çocuk kreşi açmak için harekete geçti. 

Adana Sanayi Kent'e ilk etapta 241 milyon liralık yatırım!

Adana'da OSB çalışanların barınmasına dönük "sanayi kent" kurulacak. Adana Sanayi Kent uygun ödeme koşullarıyla satılacak.

adana osb 300 firma Haberi

adana osb 300 firma


Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olarak öne çıkan ve bin 225 hektarlık bir alan üzerine kurulu olan Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde bugün 300 firmada yaklaşık 30 bin kişinin istihdam edildiği kaydedildi. İşçilerin ağırlıklı olarak çalıştığı sektörlerin ise, tekstil ve plastik sanayi olduğu belirtildi.


Adana-Ceyhan D-400 Karayolu üzerinde, Yakapınar'ın (Misis) kuzeyinde temeli 1984 yılında atılarak kurulan AOSB'de bugün 330 firmanın üretimde olduğu kaydedildi. AOSB Yönetim Kurulu Bekir Sütçü tarafından kamuoyu ile paylaşılan bilgilere göre; söz konusu firmaların 69'u tekstil alanında faaliyet gösterirken, 45'i de metal sanayi sektöründe yer aldığına dikkat çekildi. Bunun yanında 33 firma plastik, 32 firma gıda sanayi, 23 firma kimya sanayi, 21 firma yapı elemanları, 20 firma ağaç sanayi, 11 firma makine, 11 firma petrol ambalaj,...