28 / 04 / 2024

Adana Hacı Sabancı OSB'deki 41 adet yeni parsel yatırımcıları bekliyor!

Adana Hacı Sabancı OSB'deki 41 adet yeni parsel yatırımcıları bekliyor!

Adana-Ceyhan D-400 Karayolu üzerinde, Yakapınar'ın kuzeyinde tarıma elverişli olmayan bin 590 hektar alan üzerine kurulan ve bu yıl 41'inci yaşını kutlayan AOSB, sanayicilere metrekaresi 150 TL gibi uygun bir ücretle arsa sahibi olma fırsatı sunuyor.



Türkiye’deki 300’ü aşkın 0SB içerisinde ilk 5’te yer alan  Adana  Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), coğrafi konumundan dolayı bölgede yatırımda bulunmak isteyenler için büyük avantaj sağlıyor. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan AOSB’nin 41 yıllık süreçte 16 milyon metrekarelik alanda 5 kıtadan yatırımcıların bulunduğu 441 işletmeli bir bölge haline geldiğini söyledi. Sütçü, “Sürekli büyüyen AOSB’mizde yatırımcılara arsa temin etmek için bin dönümlük yeni bir alan daha kamulaştırıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yazısıyla alman kamulaştırma kararına istinaden Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yürütülecek kamulaştırmaya ilişkin protokol ise Valimiz Mahmut Demirtaş ile imzalandı" diye konuşuyor.

41‘İNCİ YILDA 41 YENİ SANAYİ PARSELİ

AOSB Başkanı Sütçü, bugün itibarıyla bin 590 hektar alana sahip bölgede 589 adet sanayi parseli bulunduğunu ifade ederek şunları söylüyor: “Sanayi parsellerimizin toplam alanı 10 bin 748 dönüm. Yatırımcılarımıza tahsis edilebilecek durumda olan ve farklı yüz ölçümlerine sahip 41 adet sanayi parselimiz bulunuyor. Tahsis edilebilecek arsaların toplam alanı ise 438 dönüm. Türk sanayisinin Güney’deki üssü konumunda olan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgemizi ‘yatırımcılar için bir cennet” olarak tanımlamak yanlış olmaz. Bu yıl 41’inci yaşını kutlamanın gururunu yaşadığımız bölgemizde; yatırımcılarımız için alt ve üst yapısı hazır, sorunsuz bir bölgede, hiçbir ilave ücret talep etmeden, metrekaresi 150 TL gibi uygun bir ücretle arsa sahibi olma fırsatı sunduğumuzu belirtmek istiyorum.”

ŞEHİTLER PARKI VE YÜRÜYÜŞ/KOŞU YOLU PROJELERİ

Sütçü, bölgenin 30 yıllık enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla genişletme alanı sınırları içerisinde ulusal hatta entegre olacak yeni indirme merkezi için TEİAŞ’a da yer tahsis çalışması yapıldığını belirtiyor ve şunları söylüyor: “AOSB’mizin marka değerini güçlendirecek çalışmaları sürdürüyoruz. Bu kapsamda, bölge içerisindeki Hacı Oğuz Camii yanında toplam alanı 13 bin metrekare olan AOSB Yürüyüş/Koşu Parkı Projesi için gerekli adımları attık. Ayrıca, bölgemize değer katacak olan, içerisinde yürüyüş parkurlarının ve kafelerin de yer aldığı toplamda 13 bin 500 metrekare alanlı Şehitler Parkı Projesinin çalışmaları devam ediyor. Aynı zamanda bin 735 metrekare alan üzerinde 4 yıldızlı otel projemiz mevcut.”

AOSB, SUNDUĞU İMKANLARLA CAZİBE MERKEZİ KONUMUNDA

AOSB’nin, bulunduğu coğrafi konum avantajlarının yanı sıra, sunulan imkanlarla tam bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Sütçü şöyle konuşuyor:

“AOSB’miz, coğrafi konumunun yanı sıra, sahip olduğu bölge müdürlüğü binası ve sosyal tesisleri, Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, Ç.Ü. OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Özel Teknik Meslek Lisesi, çarşı alışveriş merkezleri, bankalar, noter, İŞKUR, SGK Merkez Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü Şubesi, Türk Telekom santrali ve PTT binası, fiber optik kablo altyapısı ve polis noktası ile sanayicin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri yanı başına getirmektedir.”

AOSB, TÜRKİYE'DEKİ 300’Ü AŞKIN OSB İÇERİSİNDE İLK 5'TE

Bekir Sütçü, bu yıl 4l’inci yılını kutlayan AOSB’nin altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla Türkiye’deki 300’ü aşkın OSB içerisinde ilk 5’te yer aldığım, hedeflerinin ise büyüklük ve kapasite bakımından ilk 3’e yükselmek olduğunu ifade ediyor.

Yenilikçi bakış açısıyla, çevreye ve topluma duyarlı projelerin ön planda tutulduğu bölgede teknolojinin en etkin şekilde kullanıldığına dikkati çeken Sütçü, yaptıkları birçok çalışma ile ilkleri gerçekleştirerek öncü bir OSB olmanın gururunu yaşadıklarım belirtiyor.

AOSB AKADEMİ

Sütçü, sanayicilere ve çalışanlara eğitim desteği sağlamak amacıyla 2014’te hayata geçirdikleri AOSB Akademiden 2017 yılı sonu itibarıyla 12 bin 675 kişinin faydalandığını, eğitimlerin tüm yıla yayılarak devam ettiğini söylüyor.

ÇEVRECİ OSB

Üretim, istihdam ve ihracatla bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sunan AOSB’nin aynı zamanda çevreci bir OSB olduğunun altını çizen Bekir Sütçü 2008 yılında tüm sanayi bölgeleri arasında düzenlenen “En Çevreci OSB” yarışmasında ikincilik ödülü aldıklarım anımsatıyor.

Sütçü, AOSB’de, 2015 yılında 49 bin, 20l6’da 60 bin ve 2017’de 46 bin adet bitki dikimi gerçekleştirdiklerini belirterek “Bu yıl ise 30 bin adet bitkiyi toprakla buluşturacağız. Bölgemizdeki işletmeleri de bu konuda teşvik ediyoruz. AOSB olarak ‘En Çevreci ve En Yeşil OSB’ olma amacı doğrultusunda geleneksel hale getirdiğimiz ‘En Yeşil Fabrika’ yarışmasıyla iş insanlarımızın dikkatini doğaya ve çevreye çektik. Sanayicilerimize fabrika bahçelerine dikmeleri için 2016 yılında 3 bin 500 adet, 2017’de 6 bin adet fidan dağıttık. Bu yıl ise 5 bin adet çınar, keçiboynuzu ve fırça çalısı türlerinden oluşan fidanları ücretsiz şekilde firmalara teslim ettik” diyor.

AOSB'YE 132 MİLYON TL YATIRIM

2015-2018 yılları arasında AOSB’de büyük yatırım olarak; kullanma suyu 2’inci arıtma tesisi, ishale hatları, su depoları, mevcut alan elektrik hatlarının yer altına alınması ve ilave alanın tüm altyapılarıyla tamamlandığını belirten Sütçü, toplam 132 milyon TL yatırım yapıldığını açıklıyor.

ÇATALAN SUYU SANAYİCİLERİMİZİN KULLANIMINA SUNULACAK”

AOSB’nin gündemini ağırlıklı olarak altyapı çalışmaları oluşturuyor. Başkan Bekir Sütçü, hayata geçirilecek projeler hakkında şu bilgileri veriyor: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından TEM otoyoluna ulaşımı kolaylaştıracak alternatif OSB-Otoban bağlantı yolu yapımı çalışmaları sürüyor. Kamulaştırması AOSB’ye ait bu yol için hazırladığımız proje Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından onaylandı. Çatalan suyunu tüm sanayicilerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Çatalan suyu I. etabı ile 140 işletme içme suyuna kavuşmuştu. 301 işletme ise ASKİ’nin 2. etap çalışmalarının bitirilmesini bekliyor. Bölgemizde faaliyette bulunun işletmelerin ihtiyacını karşılamak üzere D-400 Karayolu üzerinde Akaryakıt/LPG satış ve servis istasyonu için çalışmalara başladık. AOSB’mizde 150 bin metreküp/gün kapasiteli kullanma suyu 2. Arıtma Tesisi devreye girdi ve 72 bin metreküp/gün olan kapasitemiz 222 bin metreküp/güne çıktı. Böylece bölgede 25-30 yıl kullanma suyu sıkıntısı yaşanmayacak.”
 


Geri Dön