02 / 05 / 2024

Adana Seyhandaki okul lojmanının yıkımı

Adana Seyhandaki okul lojmanının yıkımı

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin lojman ve futbol sahası alanının başka okul yapımı nedeniyle kullanılması kararını meclis gündemine taşıdı..

TOKİ'den Adana'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

Adana İli Seyhan İlçesi 24' er Derslikli Toros İlkokulu, Ömer Haluk Özuçak İlkokulu, Şehit Gökhan Aygül İlkokulu ve Yüreğir İlçesi 24 Derslikli 100. Yıl Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Adana'ya 4 yeni okul!

Adana İli Seyhan İlçesi 24'er Derslikli Toros İlkokulu, Ömer Haluk Özuçak İlkokulu, Şehit Gökhan Aygül İlkokulu ve Yüreğir İlçesi 24 Derslikli 100. Yıl Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 17 Kasım tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Adana'ya yeni okul müjdeleri!

Adana İli Seyhan İlçesi 24' er Derslikli Toros İlkokulu, Ömer Haluk Özuçak İlkokulu, Şehit Gökhan Aygül İlkokulu ve Yüreğir İlçesi 24 Derslikli 100. Yıl Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 17 Kasım'da yapılacak.

Adana'da 21 yeni okul inşa edilecek!

AB mali desteği ve Dünya Bankası aracılığıyla yürütülen Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ile Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim projeleri kapsamında, Adana'da 21 okul inşa edilecek.

Adana Ceyhan'da arsa karşılığı okul inşaatı ihalesi 9 Mart'ta!

Ceyhan Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Adana Ceyhan Çukurova Harası Mahallesi'nde arsa karşılığı okul inşaatı işi ihale ediliyor.. 

Adana Yüreğir'e 32 derslikli okul inşa ediliyor!

Adana Valisi Demirtaş, Yüreğir Bahçelievler Mahallesi'nde inşa edilen 32 derlikli okulun inşaatında incelemede bulundu.

Tarihi Adana Tepebağ Ortaokulu restore edilmeyi bekliyor!

Adana Tepebağ Höyüğü’nde yer alan 1880 yılında yaptırılan Tepebağ Ortaokulu restore edileceği günü bekliyor. 1998 Adana depremine kadar eğitim hizmet veren okul çürümeye terk edildi.

Adana Seyhan'daki okul lojmanının yıkımı mecliste!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin lojman ve futbol sahası alanının başka okul yapımı nedeniyle kullanılması kararını meclis gündemine taşıdı..

Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi'nin okul ve yurt binaları mecliste!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Düzce Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi'nin okul ve yurt binalarının boşaltılmasına ve öğrencilerin okul ve yurt sorununun çözülmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana Seyhan'da icradan 5.8 milyon TL'ye satılık okul binası!

Adana 7.İcra Dairesi, Adana İli, Seyhan İlçesi, Kanalüstü Mahallesi'nde bulunan okul binasını satışa çıkardı. İhalesi 29 Eylül Pazartesi günü yapılacak taşınmazın satış bedeli 5 milyon 830 bin TL olarak belirlendi.

Adana Seyhan'daki okul kantinlerinin kira artış oranları tartışıldı!

Okul kantinleri ihalelerinde vurgun yapıldığı iddialarının ayyuka çıktığı Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği ihalelerdeki farklar 'adrese teslim' tartışmalarını yarattı.

Adana'da Suriyeli çocuklar için okul inşa ediliyor!

Adana'da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından Suriyeli çocuklar için yaptırılan okulun yakın zamanda eğitime başlayacağı bildirildi.

M1 Merkez Adana AVM’den çocuklara okul çantası!

M1 Merkez Adana Alışveriş Merkezi’nde 08-19 Eylül tarihleri arasında haftaiçinde saat 13.00 – 21.00 arası AVM’deki tüm mağazalardan aynı gün içinde tek seferde 150 TL. ve üstü alışveriş yapan tüm ziyaretçilere Okul Çantası hediye ediliyor...

Adana Seyhandaki okul lojmanının yıkımı Haberi

Adana Seyhandaki okul lojmanının yıkımı


Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin lojman ve futbol sahası alanının başka okul yapımı nedeniyle kullanılması kararı TBMM gündemine taşındı.


Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.


CHP'li Özdiş "Adana ili Seyhan ilçesi istiklal Mahallesi 1515 ada 750 parselde bulunan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanı içerisinde bulunan ve söz konusu okula ait 24 daireli lojman binası hakkında yıkım ve akabinde yeni okul binaları yapılmasına Adana il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karar verilmiştir. Buna gerekçe olarak il Milli Eğitim Müdürlüğü teknik elemanlarınca lojmanların bakımsız olduğuna dair kararı göstermektedir." dedi.


"Özellikle son 2 yıldır Adana’da başka boş arazi kalmamışçasına Meslek Lisesi arsaları kullanılmış; Kiremithane Mesleki...