02 / 05 / 2024

adana tarım müzesi inşaatı

adana tarım müzesi inşaatı

Restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım Müzesi'nin duvarı çöktü. Çökme sonucu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı...

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Fiyatı rekor kırıyordu! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan o ürüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığı, son zamanlarda fiyatı yüzünden büyük tepki toplayan kuru soğan üretimi ile ilgili, “Nisan ayı itibarıyla Adana ve Hatay kentlerimizde turfanda soğan hasadı başlamıştır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte, 2022 senesinin üzerinde bir rekolte söz konusudur” şeklinde açıklama yapt

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.

Adana'da tarım işçileri için Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Adana'da mevsimlik tarım işçileri için "Yaşam Merkezi" hayata geçiriliyor. Merkez tamamlanma aşamasına geldi.

Trabzon'a Taşkın Müzesi kurulacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taşkın olaylarına dikkati çekmek ve halkı bilinçlendirmek için dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan Taşkın Müzesi'ni Trabzon'da inşa edeceklerini söyledi.

Çukurova'da tarım alanları azaldı!

Anadolu’yu gezen CHP’li Umut Oran’ın son durağı Adana ve Mersin oldu. Oran tarafından hazırlanan ‘Çukurova Raporu’na göre, iki ilde de tarım alanları azaldı. 

Adana Müzesi'nin inşaatı çöktü: 1 işçi öldü!

Restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım Müzesi'nin duvarı çöktü. Çökme sonucu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı...

Hüseyin Sözlü: 1 metre tarım arazisini konut arazisine çevirmedim!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

Adana’da Hazine'ye ait tarım arazisi kiralamaya 13 bin başvuru!

Adana’da Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için bugüne kadar 13 bin 853 kişinin başvuru yaptı. Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için yapılan başvurularda Adana’nın ön sıralarda yer aldığı belirtildi.

Adana Ceyhan'daki tarım arazileri mecliste konu oldu!

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Çukurova Tarım İşletmeleri Müdürlüğü uhdesindeki bazı arazilerin satışı TBMM gündemine taşındı..

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan , Adana Arkeoloji Müzesi açılışına katıldı. Bakanlar, açılıştan sonra müzeyi gezdi.

Adana'da tarım alanları kentleşiyor!

Çukurova'nın bereketli birinci sınıf tarım arazileri Adana'da 50 bin hektar tarımsal alanı kentleşmeye yenik düşürdü.

adana tarım müzesi inşaatı Haberi

adana tarım müzesi inşaatı

Restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım Müzesi'nin duvarının çökmesi sonucu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kompleksin ikinci etabında yer alan Tarım Müzesi'nde işçilerin restorasyon çalışması sırasında henüz bilinmeyen nedenle bina duvarı çöktü.

İskelenin üzerine çöken duvarın altında kalarak yaralanan 6 işçi, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. İşçilerden biri yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, olayın sebebini araştırdıklarını belirterek, "İşçilerden biri hayatını kaybetti. Yaralanan 5 işçimiz tedaviye alındı. Göçük altında kalan işçimiz yok." ifadesini...