03 / 05 / 2024

Adana teknolojik bina

Adana teknolojik bina

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin insanların yaşadığı binaların ve şehirlerde de kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Adana'da yıkım gerginliği!

Adana'da yıkım kararı alınan bir apartmanın elektriği kesilince gerginlikler yaşandı. Duruma tepki gösteren bina sakinleri kendilerini apartman kapısını zincirleyince duruma polisler müdahale etti. 

Adana'da korkutan deprem uyarısı! Birçok bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, 1998 Ceyhan depreminin ardından Adana'nın 1'inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bölgede 7 büyüklüğüne yakın bir depremde tamamına yakının yıkılabileceğini söyledi.

Adana'da sarmaşık kaplı binada daire fiyatları 1 milyon TL'yi aştı!

Bu binayı gören durup bir daha bakıyor. Adana'da sarmaşıklarla kaplı bina herkesin ilgisini çekiyor. 10 katlı binada konut fiyatları 1 milyon TL'yi aştı...

Adana’da yağıştan dolayı bir bina yıkıldı!

Adana'da yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle bir bina kısmen çöktü. Binada yaşayan vatandaşlar otele yerleştirildi.

Adana’ya ‘kentsel dönüşüm’ müjdesi!

Adana’yı etkisi altına alan sağanak yağış sonrasında oluşan selde 12 bina ağır hasar aldı. Afetzedelere ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgeye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Adana'da 1 yıkık, 2 ağır hasarlı, 9 hafif hasarlı bina tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana'daki sağanak ve taşkınlarıyla ilgili olarak "İlk hasar tespit çalışmalarında 1 yıkık, 2 ağır hasarlı, 9 hafif hasarlı bina tespiti yaptık." dedi.

Adana'daki 104 metruk bina yıkılacak!

Adana’da madde bağımlıların meskeni haline gelen 104 metruk binanın yıkılacağı açıklandı. Bölgede uyuşturucu ile mücadele stratejisi ve eylem planı kapsamında metruk binalarda çalışmalar devam ediyor.

Adana'da teknolojik binaların yapımı hızlanacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin insanların yaşadığı binaların ve şehirlerde de kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Adana Göl Mahallesi kentsel dönüşümde 230 bina yıkıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından başlatılan Göl Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 230 binanın yıkımını tamamladı.

Adana'da kentsel dönüşüm kapsamında 230 bina yıkıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova ilçesi Göl Mahallesi’ndeki 250 dönüm alanda uygulamaya başladığı kentsel dönüşüm projesinde 42 milyon liralık kamulaştırma bedeli ödeyerek 230 binanın yıkımı tamamladı.

Adana'daki sarmaşık bina görenleri şaşırtıyor!

Adana'nın Seyhan ilçesinde yapımı tamamlanan 10 katlı binanın görüntüsü görenleri şaşırtıyor. Bina kentin beton görüntüsüne karşı sarmaşıklarıyla savaş açıyor.

Adana'da öğrenci evi görünümlü 6 yurt binası mühürlendi!

Adana’da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na ait olduğu ve öğrenci yurdu olarak faaliyet gösterdiği iddia edilen 6 bina mühürlendi.

Adana'da kaçak bina mühürlendi!

Adana Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ruhsatı bulunmayan apart otel olarak kullanılan eski bir bina mühürlendi.

Adana teknolojik bina Haberi

Adana teknolojik bina

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin geldiği noktada artık sadece kullanılan aletlerin değil, insanların yaşadığı binaların ve şehirlerin de teknolojiyle donatılma gerekliliğini anlattı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, oluşan arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini söyleyen Demirtaş,  'Zayıf akım tesisatı' konusunda da büyük bir eksikliğin bulunduğunu hatırlattı.

Vali Demirtaş, "Hükümetimizin bu alanda belirlediği Ulusal Genişbant Stratejisi ve Eylem Planı başlıklı bir yol haritası bulunmaktadır. Bu yol haritasının en dikkat çeken tarafı, 2023’te, Cumhuriyetimizin 100. yılında, her eve 100 megabit genişbant internet erişimini sağlamak ve genişbant internet kullanımını yaygınlaştırmaktır. Bu sayede bina içi kablolamanın fiber optik kablo ile yapılmasıyla, kaliteli ve yüksek hızlı internet erişimi sağlanacak ve en önemlisi vatandaşımızın memnuniyeti artacaktır" diye konuştu. 

Kentin...