14 / 05 / 2024

adana thk yıkıldı mı

adana thk yıkıldı mı

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Adana Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırılan Türk Hava Kurumu (THK) binasını yıkıyor.

Adana'daki 63 baraka yıkıldı!

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde kanuna aykırı biçimde sit alanı içerisine inşa edilen 63 baraka yıkıldı.

Haraç vermediği için işyeri yıkıldı, savcılık harekete geçti!

Adana'da 4 ay önce bir vatandaş haraç vermediğini, bu nedenle iş yerinin yıkıldığını dile getirdi. Söz konusu iddialar neticesinde savcılık soruşturma başlattı. 

Adana Feke'de yol çöktü: 1 ev yıkıldı!

Adana Feke'de meydana gelen heyelan sonucunda yol çöktü. İlçede bir ev yıkıldı ve kullanılmaz hale geldi.

Çukurova'daki riskli iki katlı ev yıkıldı!

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde çökme riski bulunan iki katlı ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Adana Büyükşehir'in vizyon projeleri tanıtıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adanalıların merakla beklediği, kentin gelecek yüz yılını kurtaracak olan vizyon projeleri tanıttı.

Adana’daki 62 yıllık fabrika yıkıldı!

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde 62 yıl önce inşa edilen ve kentin sembol yapılarından biri olan Karşıyaka Un Fabrikası'nın 35 metre yüksekliğindeki binası yıkıldı.

Adana Göl Mahallesi kentsel dönüşümde 230 bina yıkıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından başlatılan Göl Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 230 binanın yıkımını tamamladı.

Adana'da kentsel dönüşüm kapsamında 230 bina yıkıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova ilçesi Göl Mahallesi’ndeki 250 dönüm alanda uygulamaya başladığı kentsel dönüşüm projesinde 42 milyon liralık kamulaştırma bedeli ödeyerek 230 binanın yıkımı tamamladı.

Korkuteli İmam Hatip Lisesi yıkıldı!

Adana Korkuteli'de bulunan 1974 yılında eğitime başlayan İmam Hatip Lisesi'nin fiziki yapısı nedeniyle yıkılmasına karar verildi. 42 yıllık lise bugün görevliler tarafından yıkıldı.

Adana Çukurova'da inşaat halindeki binanın istinat duvarı yıkıldı!

Adana'da inşaat halindeki bir binanın istinat duvarı, toprak kayması sonucu yola doğru çöktü. Polisin yolu güvenlik şeridiyle kapattığı olayda ölen ya da yaralanan olmazken, aynı duvarın yaklaşık bir yıl önce de yıkıldığı belirtildi.

Fikirtepe'de tek ev yıkıldı!

Fikirtepe'de anlaşmaya yanaşmadığı için konut inşaatı projesinin yaklaşık 3 yıl süreyle durmasına neden olan 30 bin metrekarelik inşaat alanının ortasında kalan "tek ev", 3 yılın sonunda yıkıldı.

Alaaddin Demirel'in evi yıkıldı!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketiyle anlaşma imzalamayarak tek bina kalan ancak sonradan ikna edilen Alaaddin Demirel'in evi 1.5 saatlik çalışma sonucu dün yıkıldı.

Fikirtepe'deki sembol bina yıkıldı!

İstanbul Fikirtepe'de, 30 bin metrekarelik inşaat alanının ortasında kalan bina, 3 yılın sonunda yıkıldı. Fikirtepe'de anlaşmaya yanaşmadığı için konut inşaatı projesinin yaklaşık 3 yıl süreyle durmasına neden olan evin yıkımı gerçekleştirildi.

adana thk yıkıldı mı Haberi

adana thk yıkıldı mı


Adana’ya yeni bir kent meydanı kazandırmak için yeni planlamalar yapan Adana Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırılan Türk Hava Kurumu (THK) binasının yıkımına başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 10 katlı yapının tepesine vinçlerle çıkarılan iş makineleri, yaklaşık 2 bin metrekarelik arsayı ortaya çıkarmak için yoğun mesaiye başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, hizmet binalarının güneyinde 9 dönüm alanda planladığı kent meydanı projesinin ilk hamlesini oluşturan, Atatürk Caddesi ve D-400 Karayolu’na cepheli Türk Hava Kurumu binasının yıkımına girişti. 

Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte bin 367 metrekare arsa üzerinde, 24 daire, 33 büro ve 29 dükkandan oluşan THK binasının tepesine iş makineleri vinçlerle taşındı. 

10 katlı binanın yıkımına, dün sabahtan itibaren iki ekskavatörle başlandı. Yıkım çalışmalarının güven içinde yürütülmesi için binanın çevresindeki yaya yolları tel örgülü...