11 / 06 / 2024

adana tramvaymı yapılacak

adana tramvaymı yapılacak

ÇÜ Öğretim Üyesi Doç. Mehmet Cihan Yavuz, Adananın turistlerin cazibe merkezi haline gelmesi için, kenti bilmeyen turistlerin şehrin dört bir yanını gezip, ulaşımını sağlayabileceği tramvay sisteminin kurulması gerektiğini belirtti.

Vakıflar'dan Adana'da yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Adana Seyhan'da yapım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 19 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak! Yalnızca bir kez verilecek! Sakın kaçırmayın!

Devlet tarafından vatandaşlara ödenen destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde iç sularda balık avcılığı yapan gemilere 3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak.

TOKİ beşinci etap il il kuraları gün gün çekilecek! 7-13 Ocak Ankara, Adana, Kahramanmaraş çekilişi peş peşe yapılacak!

TOKİ sosyal konut projesinin kura çekilişi tüm hızıyla devam ediyor. TOKİ beşinci etap il il kuraları gün gün çekilecek. Bu kapsamda Ankara, Adana, Kahramanmaraş çekilişi peş peşe yapılacak. İşte detaylar...

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Adana şehir merkezinde konumlanan ve 1938'de hizmete alınan stadyum 5 Ocak Stadyumu'nun yerine AVM inşa edilmesi veya çok katlı yapılaşmalar için uygun hale getirilmesi tartışmalara neden oldu. Bu alanda AVM yapılması ve alanın yapılaşmaya açılması engellendi. Peki stadyumun yerine ne yapılacak?

Ayhan Barut'tan Yürüyen Köşk'ün millet bahçesi yapılacak olmasına tepki!

CHP Adana Milletvekili Barut, Atatürk’ün Türk Milleti’ne bağışladığı arazilerin Millet Bahçesi yapılacak olmasına tepki gösterdi. Barut konuyu 3 önergeyle Meclis’e götürdü.

5 proje için 14 milyarlık yatırım yapılacak!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında Ankara, İstanbul, Bursa ve Adana'da 5 proje için 14 milyarlık yatırım yapılacak.

2018'de Adana'da yapılacak ulaşım yatırımları mecliste!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, 2018'de Adana'da yapılacak yatırımları meclis gündemine taşıdı..

Adana Aladağ Devlet Hastanesi'nin ihalesi Temmuz'da yapılacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesine yapılacak yeni devlet hastanesi hakkında bilgi verdi. Vali Mahmut Demirtaş, hastanenin 2016 yılının Temmuz ayında ihaleye çıkacağını söyledi.

TOKİ Adana Ceyhan 499 adet konut ihalesi bugün yapılacak!

TOKİ Adana İli Ceyhan İlçesi 499 adet konut ve 1 adet ticaret bina inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi bugün saat 15:30'da yapılacak.

Adana'ya 4 bin 80 ev ve 317 iş yeri yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onay verdiği Adana'da çoğu imarsız olan Barbaros ve Bey mahallelerindeki gecekonduların yerine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce 4 bin 80 ev ve 317 iş yeri yapılacak.

Adana Yüreğir'de arazi toplulaştırması yapılacak!

Adana Yüreğir ilçesi, Kumrulu Mahallesi'nde arazi toplulaştırması yapılması yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

TOKİ Adana Sarıçam başvuruları ne zaman yapılacak?

Ödemelere göre 240 aya varan vade imkanı sunulan projede toplam 300 adet daire emekliler için satışa sunuldu. Peki TOKİ Adana Sarıçam başvuruları ne zaman yapılacak?

adana tramvaymı yapılacak Haberi

adana tramvaymı yapılacak


Çukurova Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ögretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Cihan Yavuz, Adana'nın turizm yatırımların ve tanıtımlarını hayata geçirmeden önce Turist Tramvayı'nın yapılması gerektiğini söyledi. 

Doç. Dr. Yavuz, Ramazanoğlu Konağı'nda 'Turizmde Marka Olmak: Adana İçin Somut Çözümler" konulu bir konferans verdi. Doç. Dr. Yavuz, ciddi turizm potansiyeline sahip Adana'nın turistlerin cazibe merkezi haline gelmesi için, yiyecek, içecek ve turizm kültürünün yabancı turisdere de uygun hale getirilmesinin yanı sıra kenti bilmeyen turistlerin şehrin dört bir yanını gezip, ulaşımını sağlayabileceği tramvay sisteminin kurulması gerektiğini söyledi. Yavuz, projeye ilişkin sunum da yaptı.Bir kentin turizmde ilerlemesi için öncelikli olarak turist ihtiyaçlarına cevap veriyor olması gerektiğini belirten Doç. Dr. Yavuz, Adana'da ciddi bir potansiyel olduğunu ancak sorunların da varolduğunu vurguladı. 

Özellikle toplu taşıma sorununa...