25 / 07 / 2024

Adana turizm geliri

Adana turizm geliri

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana’nın sanayi ve tarımın dışında turizme de yönelmesi gerektiğini belirterek, “Bölgemiz, turizmin her dalına hitap edebilecek çekici özelliklere sahip bu yüzdem sektördeki payı arttırılmalı'' dedi.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

4 ildeki 13 adet turizm imarlı arazi 373.2 milyon TL'ye satılıyor!

TOKİ, Adana, Aydın, Bursa ve İzmir'de yer alan 13 adet turizm imarlı araziyi 373.2 milyon TL toplam bedelle satıyor. İşte ayrıntılar... 

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde geçen yıla oranla yüzde 32,3 oranında artış gösterdi.

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

TSKB GYO Adana Otel Projesi şirketi Yarsuvat Turizm'e dönüştü!

TSKB GYO, Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile iştirak edilen Bilici Yatırım TSKB GYO Adana Otel Projesi Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi unvanlı şirketin tür değiştirilmek suretiyle bir bütün halinde "Yarsuvat Turizm Anonim Şirketi" isimli Şirkete dönüştürülmesine karar verdi.

Ege bölgesinde köysel dönüşüm yapılmalı!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bu yıl 30 milyon turist ağırlayarak 30 milyar euro turizm geliri hedefleyen Yunanistan'ın köylerde gerçekleştirdiği kentsel dönüşümle rekora koştuğunu açıkladı.

Tatil köyü yerine butik otel yapılacak!

Hükümet, turizm sektörünü canlandıracak yeni dönüşüm modeli için harekete geçti. Atılacak adımlarda, yıllık turizm geliri 60 milyar dolar olan 'İspanya modeli' örnek alınacak.

Adana Kabataş'a turizm yatırımı çağrısı!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana'nın sahil ilçelerinden Karataş'ta incelemelerde bulundu. Demirtaş, Karataş'a yatırım yapmaya davet etti.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Adana Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan , Adana Arkeoloji Müzesi açılışına katıldı. Bakanlar, açılıştan sonra müzeyi gezdi.

Antalya'nın turizm geliri 4 katına çıkacak!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya projelerine ilişkin bilgiler verdi. Eroğlu, "Antalya'nın turizm gelirini 4 katına çıkaracak bir proje peşindeyiz'' diye konuştu.

Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak!

2015 Ocak-Mart döneminde 2 bin 500 kulübü ağırlayan ve 100 milyon Euro futbol turizm geliri elde eden Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak.

Adana turizm geliri Haberi

Adana turizm geliri

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana’nın sanayi ve tarımın dışında turizme de yönelmesi gerektiğini belirterek, “Bölgemiz, turizmin her dalına hitap edebilecek çekici özelliklere sahip. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli çalışarak payımızı en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Adana Ticaret Odası’nın, Meclis Başkan Vekili Mustafa Kemal Attila başkanlığında gerçekleşen Ocak ayı olağan Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, kentin ekonomik gelişimine yönelik olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Adana ekonomisinin gelişmesi için alternatifler oluşturulması gerektiğine işaret eden Menevşe, “Adana’nın müthiş bir turizm potansiyeli bulunuyor. Dolayısıyla mevcut ekonomik alanlarımıza turizmi de eklememiz gerekiyor. Adana’nın mevcut turizm olanaklarının ve yeni açılan turizm sahil bandının bir an önce katma değere dönüştürülmesi şarttır. Öncelikle, Adana’da turizm destinasyonları...