27 / 04 / 2024

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde geçen yıla oranla yüzde 32,3 oranında artış gösterdi.



Yılın ilk bölümünü oluşturan ocak-mart arası dönemde Türkiye’nin turizm geliri 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yılın ilk çeyreğine ait verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri geçen yıla kıyaslandığında yüzde 32,3 artış gösterirken, bu gelirin yüzde 20,8'lik bölümü  ülkeye gelen yurt dışı ikametine sahip vatandaşlardan geldi.

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar oldu. Bahsedilen dönemde elde edilen turizm geliri  ise 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

Gelen turistler açısından yapılan değerlendirmede bu dönemde elde edilen gelirin yüzde 20,8'i ikameti yurt dışında bulunan  vatandaşlardan sağlanırken, Türkiye’yi ziyaret edenlerin yolculuklarını kişisel veya paket tur ile planladıkları belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön