08 / 05 / 2024

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde geçen yıla oranla yüzde 32,3 oranında artış gösterdi.



Belirtilen dönemde harcamaların dağılımına göre,  7 milyar 503 milyon 255 bin dolarlık kısım kişisel harcamalar, 1 milyar 187 milyon 249 bin dolarlık kısmı ise paket tur harcamaları meydana getirdi.

Dünya Gazetesi’nin haberine göre, yılın ilk 3 ayında Türkiye’den çıkış yapanların oranı da yükselerek geçen yılla kıyaslandığında yüzde 26,8  oranında arttı ve 8 milyon 181 bin 566 kişiye ulaştı.  Çıkış gerçekleştirenlerin gecelik harcama miktarının ise ortalama 84 dolar olduğu görüldü.

SPOR, KÜLTÜR, EĞİTİM HARCAMALARI YÜZDE 116 ARTTI

TÜİK’in açıkladığı verilere göre yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda eğitim, kültür ve spor harcaması yüzde 116,5 oranında artarken, paket tur harcamalarından ülkeye kalan miktar yüzde 83,4 oranında, tur hizmetleri harcaması yüzde 82,1 oranında yükseliş yaşadı.

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

Yılın ilk 3 ayında Türkiye’ye gelenler en çok yüzde 46,6’lık oran ile "eğlence, gezi, sportif ve kültürel faaliyetler" amaçlı ziyaret yaptı.  Arkadaş ve akraba amaçlı ziyaretlerin oranı yüzde 32,4 alışveriş amaçlı gelenlerin oranı yüzde  8,5 ile oldu.

TURİZM GİDERİ DE ARTTI

Öte yandan, TÜİK verilerine göre Türkiye’den diğer ülkeleri ziyaret eden vatandaşların harcamalarının meydana getirdiği turizm gideri kalemi de arttı.

Buna göre, yılın ilk 3 ayında 2022 yılının aynı dönemine göre turizm gideri harcaması da 1 milyar 400 milyon 108 bin dolara ulaşarak yüzde 110 artış kaydetti.

Altında çarpıcı gelişme… Altın üretimi geçen yıla göre yüzde 408 arttı!

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Et ve Süt Kurumu düğmeye bastı…O ildekiler eti çok daha ucuza yiyecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön