16 / 05 / 2024

adana yıkım projeleri

adana yıkım projeleri

Adana'da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Seyhan Nehri kenarındaki Zübeyde Hanım Parkı'nda yıkım kararı alınan kafenin yıkımına tepki gösterildi.

Adana 5 Ocak Stadyumu yıkım ihalesi 23 Haziran'da!

Adana Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Adana 5 Ocak Stadyumu'nu hurda karşılığı yıktıracak. Yıkım ihalesi 23 Haziran'da yapılacak. 

Adana'da yıkım gerginliği!

Adana'da yıkım kararı alınan bir apartmanın elektriği kesilince gerginlikler yaşandı. Duruma tepki gösteren bina sakinleri kendilerini apartman kapısını zincirleyince duruma polisler müdahale etti. 

Adana'da yıkım gerginliği!

Adana'da yoğun yağmur yağışı sonrası evde çatlaklar oluştu. Temelden kaydığı ve duvarlarında çatlaklar olduğu tespit edilen ev için yıkım kararı alındı... 

Adana Seyhan'da yıkım gerginliği!

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm yıkımı nedeniyle gerginlik yaşandı.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açılıyor!

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi bugün hizmete açılıyor. Toplam 68 bin 400 metrekare alana sahip olan kompleks Adana'da bulunuyor.

Gaziantep Şıh Meydanı için yıkım çalışmaları tamamlandı!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun en önemli projeleri arasında gösterdiği Şıh Meydanı için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kamulaştırması yapılan evlerin yıkım çalışmaları devam ederken hafta sonu iki evin daha yıkım çalışmaları tamamlandı.

Ankara'da dönüşüm kapsamında 4 bin 571 yıkım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, son 5 yılda 4 bin 571 gecekondu, bina ve metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Adana Seyhan'da ruhsatsız kafenin yıkım kararına tepki!

Adana'da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Seyhan Nehri kenarındaki Zübeyde Hanım Parkı'nda yıkım kararı alınan kafenin yıkımına tepki gösterildi.

Altındağ'da 2 ayda 2 bin yıkım gerçekleşti!

Gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm Projeleri'yle Ankara'nın görüntüsünü değiştiren Altındağ Belediyesi, Önder Mahallesi'nde başladığı yıkım çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı.

Riskli binalarda en önemli konu yıkım güvenliği!

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana’da 392 bina için riskli raporu verildiğini, 129 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, riskli binaların yıkımında en önemli konunun yıkım güvenliği olduğunu söyledi.

Ceyhan'da kentsel dönüşüm için ilk yıkım başladı!

Adana’nın Ceyhan ilçesinde belediye tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde birinci etap yıkım çalışmaları başladı.

Kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

Riskli alanda yer alan riskli olduğu tespit edilen yapılar için, Bakanlıkça Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı’ndan verilen krediler arasında yer alan kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

Kentsel dönüşümde yıkım kredisi nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alanda yer alan riskli olduğu tespit edilen yapılar için, Bakanlıkça Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı’ndan yıkım kredisi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde yıkım kredisi nasıl alınır?

adana yıkım projeleri Haberi

adana yıkım projeleri

Adana'da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Seyhan Nehri kenarındaki Zübeyde Hanım Parkı'nda yıkım kararı alınan kafenin yıkımına tepki gösterildi.


Adana'da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kafeyi yıkıma gelen belediye ekiplerine direnen 3 kişi gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Seyhan Nehri kenarındaki Zübeyde Hanım Parkı'nda yıkım kararı alınan kafeye iş makinesiyle gitti.


İş yeri sahiplerinin yıkıma karşı çıkmasının ardından olay yerine çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Bu sırada iş yeri sahibi M.N'nin oğlu R.N. pompalı tüfekle, çalışan C.N. ise döner bıçağı ve kılıçla çatıya çıkarak yıkıma direndi.


Yetkilileri ikna edemeyen M.N. gazetecilere açıklama yaptığı sırada bir yakını polis ekiplerine saldırdı. İsmi öğrenilemeyen şüpheli gözaltına alındı. Bu sırada arbede de çatıdaki R.N. elindeki pompalı tüfekle etrafa rastgele ateş açtı, polis ekipleri de karşılık verdi.


Yaralananın olmadığı...