28 / 07 / 2024

adanada hangi mahallede kaç konut yapılacak

adanada hangi mahallede kaç konut yapılacak

Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen 9 mahallede 14 bin 66 konut ve 2 bin 364 işyeri yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Kışla, Başak ve Karacaoğlan mahallelerine öncelik verildi...

Manisa Yunusemre'de 4 mahallede kentsel dönüşüm başlıyor!

Kent merkezini oluşturmak için 4 mahallede kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Yunusemre Belediyesi, Mutlu ve Lalapaşa sakinlerine 22, 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde projenin hangi aşamada olduğunu anlatacak.

Üçüncü Köprü yolu için Arnavutköy'de kamulaştırılacak parseller!

3. Köprü yolu Kuzey Marmara Otoyolu için Arnavutköy ilçesinde hangi alanlar kamulaştırılacak? Kuzey Marmara Otoyolu projesi için Arnavutköy'de kamulaştırılacak parseller hangi mahallede? Arnavutköy'de nerede kamulaştırma yapılacak?

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm kapsamındaki mahalle ve sokaklar!

Gaziosmanpaşa'da hangi mahallede kentsel dönüşüm uygulanacak? Gaziosmanpaşa'da hangi sokaklar kentsel dönüşüm kapsamında? Evim kentsel dönüşüm kapsamında mı? diye soran Gaziosmanpaşa sakini, bina sorgulamasını haberimizin içinde yapabilir...

Ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Ecrimisil davası, taşınmaz üzerinde haksız işgalcilere karşı açılıyor. Ecrimisil davası için haksız olan malı kullana kişinin davacının rızası dışında malı kullanması ve kötüniyetli olması gerekiyor. Peki, ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Mal varlığına ilişkin davalar, değeri ne kadar olursa olsun, asliye hukuk mahkemelerinde açılıyor. Peki mahkemenin görevli olduğu diğer davalar nelerdir? Asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olan Sulh Hukuk Mahkemesinde toplam on iki adet dava görülüyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşlarının yapabileceği iş ve işlemler olduğu gibi, yapamayacağı iş ve işlemler de yer alıyor. Peki hangi işler faaliyeti kapsamına girmez? İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

Kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Kira sözleşmesi, ev sahibi ile kiracısına birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Kiracı ve ev sahibi bazı haklı nedenler olmadan kira sözleşmesini feshedemiyor. Peki, kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Hangi eşyalar haczedilebilir?

Alacaklının talebi doğrultusunda icra takibi işlemi başlatılabiliyor. Borçluya tebligat gönderiliyor ve bu tebligata uymak zorunda oluyor eğer uymazsa takip kesinleşiyor. Eve icra gelebiliyor. Eve gelen icra memurları hangi eşyalar haczedilebilir?

Eve hangi durumlarda icra gelir?

Borçlu borcunu geciktirir veya hiç ödemez ise alacaklı borcun tahsili için ne yapabilir? Alacaklı borcun tahsili için icra takibi talebinde bulunabilir mi? Eve hangi durumlarda icra gelir?

Kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüze lkişilerince kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Balıkesir'de 4 mahallede kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Balıkesir'in Burhaniye Belediyesi tarafından 4 mahallede Memiş, Mahkeme, Hacı Ahmet ve Yunus Mahallerinde düşünülen kentsel dönüşüm için Burhaniye Belediyesi çalışmalarını hızla devam ettirerek, planların bir an önce uygulanması için kolları sıvadı...

Kira artışında hangi enflasyon oranı alınır?

Kira bedelinde yapılacak yıllık zam, 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile enflasyon oranlarına bağlanıyor. Peki, kira artışında hangi enflasyon oranı alınır? Kira artışı hesabı nasıl yapılır?

adanada hangi mahallede kaç konut yapılacak Haberi

adanada hangi mahallede kaç konut yapılacak

Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen 9 mahallede 14 bin 66 konut ve 2 bin 364 işyeri yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Kışla, Başak ve Karacaoğlan mahallelerine öncelik verildi. 


Yüreğir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin koordinesinde Kışla, Köprülü, Cumhuriyet, Akıncılar, Sinanpaşa, Başak, Yavuzlar, Serinevler ve Karacaoğlan mahalleleri kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Toplam bin 702 dönüm arazide uygulanacak projelerde öncelikle 2 bin 777'si konut olmak üzere 4 bin 762 binanın yıkımı gerçekleştirilecek. Ortaya çıkacak arsalarda ise 14 bin 66 konut, 2 bin 364 işyeri inşa edilecek. 


Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kışla, Başak ve Karacaoğlan mahallerine öncelik verilip, belediyeler ile TOKİ arasında protokol imzalandı. Acele kamulaştırma kararları çıkartıldı. 

İlk etapta Kışla Mahallesi'nde 60 dönüm alanda 192 bina yıkılıp...