16 / 05 / 2024

adanada kriterlere uygun park yok

adanada kriterlere uygun park yok

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Peyzaj Mimarları Odası Adana Şube Başkanı Ramazan Doğru, Adana'da standart ve kriterlerine uygun projeli bir park bulunmadığını söyledi...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Çift maaş almak isteyenlere son dakika müjdesi: SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor! Tek şartla alınıyor! 

SGK ölüm durumunda alınan maaşlarla ilgili gelişmeler merak ediliyor. AYM'nin kararına göre belirli kriterlere uygun kişiler çift maaş alma hakkı elde ediyor. Avukat Arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, çift maaş almak için aranan şartı duyurdu. İşte ayrıntılar...

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Nef’ten öğrencilere burs desteği!

Nef Vakfı, Türkiye genelinde tüm devlet üniversitelerinde okuyan ve belirlenen kriterlere uygun olan öğrencilerin eğitim hayatlarına, “Yüksek Eğitim Bursu” ile destek vermeye devam ediyor.

Nef Vakfı burs başvuruları, 1 Ekim’de başlıyor!

Nef Vakfı, Türkiye genelinde tüm devlet üniversitelerinde okuyan ve belirlenen kriterlere uygun olan öğrencilerin eğitim hayatlarına, “Yüksek Eğitim Bursu” ile destek oluyor.

Basın Ekspres Antplato'da sona doğru!

Bugünün ofis tasarımında işlevsellik tek başına yeterli değil artık. Çalışma hayatının geçtiği binalar yeşil kriterlere uygun olmalı, tasarım ferah olmalı, en çok da çalışanların mutluluğu gözetilmeli...

Ehil mirasçılık yasası!

Ehil mirasçılar; Kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle Yönetmelik hükümlerince belirlenen kriterlere uygun sulh hukuk mahkemesi tarafından belirlenen mirasçı veya mirasçıları oluyor. İşte ehil mirasçılık yasası..

Baumit'ten binaları yangından koruyan ısı yalıtımı sistemleri!

Avrupa’nın lider dış cephe ısı yalıtım markalarından biri olan Baumit, "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’ine bağlı yayınlanan genelgede belirlenen kriterlere uygun ısı yalıtım sistemleri ile güvenlik sağlıyor

Birden fazla ehil mirasçı olursa ne olur?

Ehil mirasçı, Kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle bu Yönetmelik hükümlerince belirlenen kriterlere uygun sulh hukuk mahkemesi tarafından belirlenen mirasçıya deniyor. Peki, birden fazla ehil mirasçı olursa ne olur?

Yabancıların alıma uygun gördüğü hisseler arasında Saf GYO var!

Borsa İstanbul'un yönünü belirleyen yabancıların bu yıl alımlarına devam etmesi bekleniyor. Yabancılar hisse seçerken karlılığı, verimliliği ve likiditesi yüksek kağıtları tercih ediyor. Analistler bu kriterlere uygun "al" veren hisseler belirlendi

Ehil mirasçıya ait nitelikler nelerdir?

Ehil mirasçı; kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle Yönetmelik hükümlerince belirlenen kriterlere uygun sulh hukuk mahkemesi tarafından belirlenen mirasçı veya mirasçılara deniyor. Peki, ehil mirasçıya ait nitelikler nelerdir?

Bahçekent'te her bütçeye uygun seçenek!

İstanbul ’ un Avrupa yakasında kurulacak Yenişehir ’ in bir parçası olan Bahçekent önümüzdeki dönemde 20 bin konuta ev sahipliği yapacak. Bahçekent'te her bütçeye uygun seçenek...

İzmir'deki otobüslerin büyük çoğunluğu engelli erişimine uygun hale getirildi!

Filosundaki otobüslerinin büyük çoğunluğunu “ engelli erişimine uygun ” hale getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kalan son 435 otobüsü de engellilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde dizayn ediyor.

adanada kriterlere uygun park yok Haberi

adanada kriterlere uygun park yok

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Peyzaj Mimarları Odası Adana Şube Başkanı Ramazan Doğru, Adana'da standart ve kriterlerine uygun projeli bir park bulunmadığını söyledi. 



Adana'da yapılan peyzaj çalışmalarını eleştiren Başkan Doğru, çok az sayıda şehrin sahip olduğu iklim ve verimli toprakların değerlendirilemediğini söyledi.


"ADANA KÖY GÖRÜNÜMLÜ BİR ŞEHİR" 


Adana'nın köy görümüne sahip olduğunu ve Adana'nın köy halini anlatmanın çok zor olduğunu ifade eden Başkan Doğru bir çok imkan ve olanağın olmasına rağmen bunların amacına uygun kullanılamadığını söyledi. Başkan Doğru, "Adana köy görünümlü bir şehir. 



Adana'da çok rahat bitkisel üretimi ve bitki dikimi yapılabiliyor. Ancak park dediğimiz şey birazda insanların yaşamasına uygun belli bir düzene göre oluşmuş yapılardır. Yani fiziksel mekanlar arasında, rastgele orman olmuş alanlar değil." dedi. 



"ÖNCE İNSANLARIN AÇLIK SORUNUNU ÇÖZMEK...