21 / 05 / 2024

Adem Uçtu Çamlıca köyü gölet

Adem Uçtu Çamlıca köyü gölet

Adem Uçtu, 50 yıllık gölet hayalini biriktirdiği paralarla gerçekleştirdi. Uçtu: "Dağlardan gelen yağmur suları hala boşa akıp gidiyor. Göletimizin su tutma kapasitesinin arttırılması için muhtarlığımız ile birlikte müracaatımızı yaptık" dedi

Üsküdar Belediyesi Küçük Çamlıca'daki rekreasyon alanını satışa çıkardı! Fiyatı resmen dudak uçuklattı!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Küçük Çamlıca'da yer alan rekreasyon alanını satışa çıkardı. Söz konusu rekreasyon alanının fiyatı adeta dudak uçuklattı.

Yüksekdağ Çamlıca'da 45 milyon TL'ye 4,5+1! Ekim'de teslim!

İstanbul’un en eski semtlerinden boğaza komşu Çamlıca’da hayata geçirilen  Yüksekdağ Çamlıca'da fiyatlar 45 milyon TL'den başlıyor. Projenin teslimlerinin bu yılın Ekim ayında yapılması planlanıyor. 

Üsküdar Küçük Çamlıca Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Küçük Çamlıca (Bulgurlu) Mah., 2792 Ada 1 Parselin Doğusunda Kalan Tescil Dışı Alan Ve 2792 Ada 2 Parsele İlişkin, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Hurda paslanmaz fiyatları uçtu! Tavan fiyatı kritik eşiğe dayandı! İşte 30 Ocak 2023 fiyat listesi…

Hurda paslanmaz fiyatları uçtu. Tavan fiyatı kritik eşiğe dayanana paslanmaz fiyatları dikkat çekiyor. Ayrıca hurda kurşun ve akü fiyatları da açıklandı. İşte 30 Ocak 2023 fiyat listesi…

Ümraniye Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Çamlıca 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ümraniye Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Yeni Çamlıca, Esenkent, Esenevler, Hekimbaşı, Elmalıkent, Kazım Karabekir ve Merkez Mahallesi, Revizyon Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Peker GYO'dan Çamlıca arsası açıklaması!

Peker GYO'nun Çamlıca arsasına komşu 652,69 metrekare alanın, arsaya tevhidine ilişkin Yönetim Kurulu tarafından alınan kararı açıkladı.

Çamlıca Kulesi'nde son rötuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Çamlıca Kulesi'nde son rötuşların yapıldığını dile getirdi.

Yüksekdağ Çamlıca ön talep topluyor! Yeni proje!

İstanbul’un en eski semtlerinden boğaza komşu Çamlıca’da hayata geçirilen Yüksekdağ Çamlıca ön talep topluyor...

Ala Çamlıca Konakları 11 Ocak'ta satışta! Yeni Proje!

Doğu Yapı tarafından Çamlıca'da hayata geçirilen Ala Çamlıca'da satış süreci başlıyor. Projede daire fiyatları 2 milyon 852 bin TL’den  başlıyor.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!

Çamlıca Camisi’ne metro yapılabilmesi için saatte 32 bin yolcuya ihtiyaç olduğu halde 3 binde kalan, projeyi israf sebebiyle İBB’nin iptal ettiği ortaya çıktı. Proje yeni haliyle, 192 milyon Euro'ya yani yaklaşık 1.8 milyar TL'ye mal olacak.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti ne kadar olacak?

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Balyalı, "“Proje bedeli 192 milyon Avro olarak belirlenmiş ama şu anda güncellemeyle birlikte 250 milyon Avro'yu aşacağı tahmin ediliyor" dedi.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son rötuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son rötuşlarının yapıldığı Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde, 1 Eylül'de yapılan ilk testlerin ardından ikinci testlerin de 7 Eylül'ü 8 Eylül'e bağlayan gece yapılarak, tamamlandığından bahsetti.

Adem Uçtu Çamlıca köyü gölet Haberi

Adem Uçtu Çamlıca köyü gölet


Yuntdağı bölgesinde Çamlıca köyünde ikamet eden 78 yaşındaki kuyu ustası Adem Uçtu, hayvancılık ile geçinilen dağ köyünde sulu tarım yapılması için 50 yıllık gölet hayalini biriktirdiği paralarla gerçekleştirdi.


Uçtu, AA muhabirine yaptığı açıklamada yaklaşık 50 yıldır kuyu ustası olarak Ege bölgesindeki birçok ilde kuyu açtığını, birçok araziyi ve yerleşim yerini suya kavuşturduğunu kaydetti.


İnsanların su sevincini görmekten büyük mutluluk duyduğunu anlatan Uçtu, kendi köyünde tarımda kullanılmak üzere su olmadığını, köyü bol suya kavuşturmak için yıllarca projeler ürettiğini söyledi.


Bölgede yağmur sularının boşa akıp gittiğini, suyun biriktirilmesi halinde tarımda kullanılabileceğini belirten Uçtu, 50 yıldır en büyük hayalinin köye gölet yapılması olduğunu, her ortamda bu konuyu dillendirdiğini ancak herkesin kendisiyle alay ederek gülüp geçtiğini, inanmadığını ifade etti.


Uçtu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Köyümüz Yuntdağı'nın yüksek tepelerinde yer...