19 / 05 / 2024

Aderans dayanımı ne demektir

Aderans dayanımı ne demektir

İnşaatta aderans nedir? Hangi durumda ortaya çıkan kayma gerilmeleri aderans gerilmesi olarak isimlendiriliyor? Ağır Beton nedir? Akıcı Dolgu Betonu nedir? İşte inşaatta aderans ile ilgili bilgiler...

Merkez Bankası faiz kararından sonra gümüş fiyatları arttı mı? Gümüş ne kadar, kaç TL? 

Merkez Bankası faiz artırımı kararından sonra dolar, euro ve altın fiyatları yükseldi. Peki, gümüş ne kadar, kaç TL oldu? İşte güncel gümüş fiyatları...

Gordiyon düğümüne dönüşen ekonomi: Faiz artışı çözüm mü? Tunç Şatıroğlu yanıtladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Türkiye ekonomisindeki mevcut durumu 'Gordiyon düğümü'ne benzeterek faiz artışının önemini vurguladı. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, faizin hızlı veya yavaş artırılmasının bazı olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Evde bakım maaşı yattı mı? Ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı ne kadar?

Evde bakım maaş ödemeleri Haziran ayı ile birlikte sorgulanmaya başladı. Peki 8 Haziran evde bakım maaşı yattı mı? Ne zaman yatacak? İşte evde bakım maaşı ile ilgili detaylar.

Haziran 2023 aile destek yardımı yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak? Aile destek ödemeleri Haziran 2023 sorgulama ekranı

Haziran 2023 aile destek yardımı yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak? Aile destek ödemeleri Haziran 2023 sorgulama ekranı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak, hangi branştan personel alacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılında personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak, hangi braştan personel alacak? İşte detaylar...

Gümüşün geleceği bu rakamı görenlerin ayakları yerden kesildi! Gümüş ne kadar olacak? İşte o rakam!

Gümüşün geleceği bu rakamı görenlerin ayakları yerden kesildi! Gümüş ne kadar olacak? İşte tek tek açıklanan o rakam...

Kızılay KPSS şartsız personel alıyor! 2023 Kızılay personel alımı ne zaman? Hangi kadrolara alım yapılacak? 

Kızılay'ın işçi alımları binlerce vatandaş tarafından sık sık araştırılıyor. Peki 2023 Kızılay personel alımı ne zaman? Hangi kadrolara alım yapılacak? 

3 Mayıs evde bakım maaşı yattı mı? ne zaman yatacak?

Evde bakım aylığı yatan şehirler listesi araştırılıyor. Evde bakım aylığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vesilesi ile veriliyor. Peki evde bakım aylığı yattı mı? ne zaman yatacak? 3 Mayıs evde bakım aylığı yatan şehirler listesi belli oldu mu? İşte merak edilen detaylar.

Mayıs 2023 evde bakım yardımı ne zaman yatacak? Evde bakım yardımı zamlandı mı? Hesaplara tam bu kadar yatıyor!

Evde bakım parası alan binlerce vatandaş sık sık 'Mayıs 2023 evde bakım yardımı ne zaman yatacak?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki evde bakım yardımı ne kadar Mayıs 2023? 

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Afetzede kira yardımı yattı mı? Deprem kira yardımı sorgulama!

Depremzede kira yardımı gündemde yer alan konular arasında yer alıyor. Afetzede kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar!

Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi alacak mı? Ne kadar alacak?

Asgari ücret ile çalışanların gündeminde yer alan zam gelişmelerine dair yeni açıklamalar geliyor. En az emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye çıkmasıyla beraber zamlı bayram ikramiyesi gündeme geldi. Peki Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi alacak mı? Ne kadar alacak?

PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alım tarihi açıklandı mı? PTT personel alımı bu yıl olacak mı?

PTT personel alımı bu sene içinde olacak mı? PTT personel alımı ne zaman olacak? İşte PTT personel alımına dair detaylar!

Aderans dayanımı ne demektir Haberi

Aderans dayanımı ne demektir

Aderans nedir?

Aderans, beton ile donatı meydana gelen etkiler nedeniyle şekil değiştirirler. Bu sırada iki malzeme arasında gerilmelerin geçişi meydana gelir. 


Arada kayma olmadan bu tür gerilme geçişinin ortaya çıkmasına aderans denir. Aderans olayı betonarmenin en önemli faydalı özelliklerinden biridir. Bu suretle iki malzemenin beraberce kullanılması ve birbirini tamamlaması mümkün olur. 


Donatıda meydana gelen gerilme azalması ve çoğalması komşu beton bölgelerine gerilme geçişi ile meydana gelir. Bu durum düz yüzeyli çelik çubuklarda kayma gerilmelerinin doğrudan oluşmasıyla açıklanabilir. 


Nervürlü çubuklarda ise geçişin nervür etrafında oluşan karmaşık bir gerilme durumunun bileşkesi olarak ortaya çıkan kayma gerilmeleri tarafından sağlandığı kabul edilebilir. 


Her iki durumda da ortaya çıkan kayma gerilmeleri aderans gerilmesi olarakta isimlendirilir.


Ağır Beton nedir?

Etüv kurusu durumdaki birim hacim kütlesi (yoğunluğu), 2600 kg/m3 ten daha büyük olan...