29 / 04 / 2024

3 Mayıs evde bakım maaşı yattı mı? ne zaman yatacak?

3 Mayıs evde bakım maaşı yattı mı? ne zaman yatacak?

Evde bakım aylığı yatan şehirler listesi araştırılıyor. Evde bakım aylığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vesilesi ile veriliyor. Peki evde bakım aylığı yattı mı? ne zaman yatacak? 3 Mayıs evde bakım aylığı yatan şehirler listesi belli oldu mu? İşte merak edilen detaylar.



Evde bakım aylığı yatan iller listesi gündemde yer alıyor. Evde bakım aylığı sorgulamaları SMS ve e-Devlet vesilesi ile yapılıyor. 

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) gereksinim sahibi olduğu tespit edilenlere evde bakım aylığı ödemesini her ay tespit edilen tarih içinde hesaplara iletiyor.

Peki evde bakım aylığı yattı mı? Ne zaman yatacak? 3 Mayıs evde bakım aylığı yatan şehirler listesi belli oldu mu? Evde bakım aylığı ödemesi nasıl sorgulanır?

Mayıs ayının ilk günlerinde evde bakım aylığı ödemeleri sorgulanıyor. Evde bakım aylığı sorgulamalarını e-Devlet vesilesi ile yapabilirsiniz. 

E-Devlet uygulamasına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonrada akabinden arama bölümüne "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın. 

Çıkan ekranda evde bakım maaş ödemesine dair bilgileri görebilirsiniz. 

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım aylığını Ziraat'in Katılım Bankası vesilesi ile elde edenler cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS göndererek bakiyeyi sorgulatabilirsiniz Mesaj göndermeniz halinde 1 SMS ücreti operatörünüz vesilesi tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım aylığı 3 bin 336 TL'den 4 bin 336 TL'ye çıkarıldı

3 Mayıs evde bakım maaşı yattı mı? ne zaman yatacak?

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı başvurusu, engelli şahısın ikametgahının olduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ yapılır.
 

3 Mayıs evde bakım maaşı yattı mı? ne zaman yatacak?


Geri Dön