27 / 04 / 2024

Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi alacak mı? Ne kadar alacak?

Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi alacak mı? Ne kadar alacak?

Asgari ücret ile çalışanların gündeminde yer alan zam gelişmelerine dair yeni açıklamalar geliyor. En az emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye çıkmasıyla beraber zamlı bayram ikramiyesi gündeme geldi. Peki Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi alacak mı? Ne kadar alacak?



ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ!

Seçimlerin yaklaşmasıyla beraber maaş gelişmeleri ve beklentileri sürüyor. Kısa bir süre evvel alınan karar ile beraber zamlanan en az  emekli aylık oranı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Öte taraftan senede 2 kere verilen bayram ikramiyelerinde de güncelleme yapıldı.

Bayram ikramiyeleri senede 2 kere yanlızca emekli vatandaşlara yapılan bir ödeme olarak biliniyor. 2022 senesi ile beraber 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyesi seçim evvelinde güncellenerek 2 bin TL'ye çıakrıtıldı. Her ay yükseliş gösteren enflasyon ile beraber bayram ikramiyesinde beklenen zam yapıldı.

Seçim evvelinde hem emekli aylıklarının hem de bayram ikramiyelerinin zamlandığı söylenirken bayram ikramiyesine dair net bir açıklama bekleniyor. Bayram ikramiyesinin bu kez amacında ise asgari ücretli çalışanlar var. Asgari ücretli vatandaşlara bayram ikramiyesi verilmesi iddia edilirken milyonlarca çalışan aracılığı ile araştırma konusu oldu.

Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi alacak mı? Ne kadar alacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI GELECEK Mİ?

2023 senesi ile beraber en çok merak edilen sorulardan birisi olan asgari ücret ara zammına dair araştırmalar devam ediyor. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasıyla ve bayram ikramiyelerinin 2 bin TL'ye çıkarılmasıyla gözler asgari ücrete çevrildi.

Yaşanan gelişmeler ile beraber asgari ücret zammına dair açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığı ile yapılan açıklama ile beraber 2023 senesinin Temmuz ayı ile beraber asgari ücrete gerekmesi halinde zam yapılacak.

Asgari ücretlilere bayram ikramiyesi alacak mı? Ne kadar alacak?


Geri Dön