28 / 04 / 2024

EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Merakla beklenen EYT, sonunda şekillendi. EYT ile emekli olan vatandaşlar, EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? sorularının cevabını araştırıyor. Bu soruların cevabını araştırdık. Peki  EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?



Bayram ikramiyesi, Türkiye'de özellikle kamu kurumlarında çalışan personellere bayram dönemlerinde verilen bir tür maaş ödemesidir. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı gibi dini bayramlar öncesinde çalışanlara verilen bu ikramiye, genellikle bir brüt maaş tutarında olup vergi kesintileri yapılmadan ödenir. Bayram ikramiyesi, çalışanların maddi açıdan rahatlamalarına ve bayram tatillerini daha keyifli geçirmelerine yardımcı olmak için verilen bir destek niteliğindedir.

EYT’LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Teklifin yasalaşmasıyla beraber önümüzdeki günlerde emekli olacak ve aylık almaya başlayacak vatandaşlar, bayram ikramiyelerinden faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor. Bayram ikramiyeleri her emekli birey aracılığı ile alınan bir haktır.

Buna göre; Nisan ayında ilk aylıklarını alacak olan EYT'liler 21 Nisan'a denk gelen Ramazan Bayramı evvelinde de ikramiyelerini alacak.

EYT liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında verilen ikramiye ödenekleri 1100 TL olarak yapılıyor. 2023 senesinde geçerli olacak emekli bayram ikramiye bedelleri belli olmadı.

EYT'liler bayram ikramiyesi alacak mı? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?


Geri Dön