13 / 05 / 2024

Adi kefalet ne demek

Adi kefalet ne demek

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, adi kefalet nedir? Adi kefalet nasıl olur?

Şadi Yazıcı'dan kentsel dönüşüm ve deprem tepkisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, son 6-7 yılda yüzlerce daireyi dönüştürdüklerini belirterek, “Bu kadar dönüşüm yaparken, ‘Başkanım ne sorun yaşıyorsunuz?' diye sorulmadan sadece ve sadece eleştirdiniz. Bir bina yıkılacaksa üç beş kişinin rant kavgasına asla müsaade etmeyeceğim" dedi.

Şadi Yazıcı’dan CHP’ye betonlaşma tepkisi!

Tuzla Belediye Meclisi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun öne sürdüğü, “Tuzla’yı betonlaştırıyorsunuz” eleştirilerine tepki gösterdi. 

3. İstanbul cadde mağazaları ne zaman satışa çıkıyor?

3. İstanbul projesi Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından İstanbul Başakşehir'de hayata geçiriliyor.  Peki 3. İstanbul cadde mağazaları ne zaman satışa çıkıyor?

3. İstanbul Evleri konut fiyatları ne kadar?

3. İstanbul projesi Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından İstanbul Başakşehir'de hayata geçirildi. 3. İstanbul Evleri konut fiyatları ne kadar?

Başakşehir 3. İstanbul evleri ne zaman teslim?

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen 3.İstanbul projesinde 1.203 konut ve 212 ticari ünite yer alıyor. Peki Başakşehir 3. İstanbul evleri ne zaman teslim?

Asaf İş Ortaklığı 3.İstanbul ne zaman teslim?

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen 3.İstanbul projesinde 2 bin 310 TL'den başlayan taksitlerle daire sahibi olunabiliyor. Peki Asaf İş Ortaklığı 3.İstanbul ne zaman teslim?

Başakşehir 3. İstanbul projesi ne zaman teslim?

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Başakşehir 3. İstanbul projesi toplam 1.272 daire, 107 cadde mağazası ve 102 çarşı dükkanından meydana geliyor. Proje İstanbul'un Avrupa yakasında Başakşehir'de inşa ediliyor. Peki Başakşehir 3. İstanbul projesi ne zaman teslim?

3. İstanbul Evleri ne zaman teslim?

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen 3. İstanbul Evleri 1.272 konut, 107 cadde mağazası ve 102 çarşı dükkanından meydana geliyor. Peki 3. İstanbul Evleri ne zaman teslim?

Üçüncü İstanbul Başakşehir daire fiyatları ne kadar?

Asaf İş Adi Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Üçüncü İstanbul projesi İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir'de konumlandırılıyor. Peki Üçüncü İstanbul Başakşehir daire fiyatları ne kadar?

Şadi Yazıcı'dan Tuzla Sahil projesindeki rant iddiasına yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Tuzla Sahili'ne yapılacak olan düzenleme ile ilgili ortaya çıkan asılsız iddialarla Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'dan cevap geldi.

Adi kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, adi kefalet nedir? Adi kefalet nasıl olur?

Konut kredisinde kefalet!

Konut kredisinde kefalet adi ve müteselsil olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisinde adi kefalet nedir? Konut kredisinde müteselsil kefalet nedir? İşte konut kredisinde kefaletin durumu..

Kira sözleşmesinde kefalet damga vergisi!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınıyor. Kira sözleşmesi için de ödeniyor. Peki, kefilli kira sözleşmelerinde ne olur? Kira sözleşmesinde kefalet damga vergisi nasıl hesaplanır?

Adi kefalet ne demek Haberi

Adi kefalet ne demek

Adi kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor.


Kefalet sözleşmeleri, içeriklerine göre adi kefalet, müteselsil kefalet ve birlikte kefalet olarak türlere ayrılıyor.


Adi kefalette alacaklı, borçluya başvurmadıkça, kefili takip edemez; ancak, aşağıdaki hâllerde doğrudan doğruya kefile başvurabilir:


1. Borçlu aleyhine yapılan takibin sonucunda kesin aciz belgesi alınması.

2. Borçlu aleyhine Türkiye’de takibatın imkânsız hâle gelmesi veya önemli ölçüde güçleşmesi.

3. Borçlunun iflasına karar verilmesi.

4. Borçluya konkordato mehli verilmiş olması.


Alacak, kefaletten önce veya kefalet sırasında rehinle de güvence altına alınmışsa, adi kefalette kefil, alacağın öncelikle rehin konusundan alınmasını isteyebilir. Ancak, borçlunun iflasına veya kendisine konkordato mehli verilmesine karar verilmişse, bu hüküm uygulanmaz.


Sadece açığın kapatılması için kefil olunmuşsa, borçlu aleyhine yapılan takibin kesin aciz belgesi...