05 / 05 / 2024

Adi konkordato teklifi

Adi konkordato teklifi

Adi konkordato ile ilgili esaslar İcra Ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki adi konkordato nedir? Adi konkordato teklifi nereye yapılır? Konkordato talebinin nazara alınması şartları nelerdir?

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

TBMM Başkanlığı'na Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi..

T&Y Innovia 4 Adi Ortakılığı'na sermaye koyma borcu için 1 ay süre!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) adi ortaklık kurulması hakkında açıklama yaptı.

Kentsel dönüşüm SED zorunluluğu kanun teklifi!

Kentsel dönüşümde sosyal etki değerlendirme (SED) raporlarını zorunlu kılan kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verildi..

Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Organize sanayi bölgeleri ile diğer sanayi kuruluşlarının atıksu arıtma tesisi kurması, belli bir süre içerisinde bu tesisleri kurmayanların ise faaliyetlerinin yasaklanması için kanun teklifi verildi..

T&Y Innovia 4 Adi Ortaklığı kuruldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Tangible Middle East Enerji ve İnşaat Yatırımları ile Yeşil GYO ile T&Y Innovia 4 Adi Ortaklığı'nı kurdu...

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Teklifi verildi!

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi TBMM gündeminde..

Kat Mülkiyeti Kanununda değişiklik teklifi verildi! 

Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

Arazi şerhlerinin kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Arazi üzerinde bulunan şerhlerinin kaldırılması işlemlerinin kolaylaştırılması için 442 Sayılı Köy Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi için kanun teklifi verildi!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nin Boğazici Kanununda tanımlanan etkilenme bölgesinden çıkarılması için kanun teklifi verildi..

Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

Tahsil edilen emlak vergisi tutarının yüzde onunun, tahsilatın yapıldığı mahalle muhtarlığına ödenek olarak aktarılmasını amaçlayan Emlak Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi..

Yanan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi verildi!

Yangın sebebiyle ormanlık alanların statülerinin değişmemesi ve yanan bölgelerin imara açılmaması kanun teklifi verildi. Kanunun yürürlüğü için komisyon görüşmeleri devam ediyor..

Kira ve stopaj vergisinin kaldırılması için kanun teklifi verildi!

Kira ve stopaj vergisinin kaldırılması için verilen Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi için görüşmeler komisyonda devam ediyor..

Teknik Yapı-Halk GYO Adi Ortaklığı kuruldu!

Emlak Konut tarafından ihaleye çıkarılan İzmir Konak 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında, ihaleyi kazanan Teknik Yapı ile, tüm gider ve gelirler ile elde edilecek kar paylaşım oranları yarı yarıya olmak üzere, Teknik Yapı-Halk GYO Adi Ortaklığı kuruldu.

Adi konkordato teklifi Haberi

Adi konkordato teklifi

Adi konkordato nedir?

Konkordato; Borçlunun alacaklılarının üçte iki çoğunluğuyla yaptığı ve onu kabul etmeyen diğer alacaklıları da bağlayan, alacaklıların alacağın belli bir yüzdesinden vazgeçtiklerini veya alacağın vadesini uzattıklarını ya da taksite bağladıklarını belirleyen anlaşma olarak karşımıza çıkıyor.


Adi konkordato ile ilgili esaslar İcra Ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki adi konkordato nedir? Adi konkordato teklifi nereye yapılır?


Konkordato talebi

Konkordato hükümlerinden yararlanmak isteyen herhangi bir borçlu, icra mahkemesine gerekçeli bir dilekçe ve bir konkordato projesi verir. Bu projeye ayrıntılı bir bilanço, gelir tablosu ve defter tutmaya mecbur şahıslardan ise defterlerinin durumunu bildiren bir cetvel ekler. Bu cetvelde, özellikle Türk Ticaret Kanununun 66 ncı maddesi hükmünce tutulması mecburi olan defterlerin hepsinin tutulmuş olup olmadıkları gösterilir.


İflâs talebinde bulunabilecek her alacaklı, gerekçeli bir dilekçeyle, icra mahkemesinden...