04 / 05 / 2024

adıyaman Yenilenebilir Enerji Zirvesi

adıyaman Yenilenebilir Enerji Zirvesi

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından "Yenilenebilir Enerji Zirvesi" düzenlendi. Adıyaman Valisi Demirtaş "Adıyaman yıllık 3 bin saat güneşlenme süresi ile Türkiye'deki il sıralamasında ikinci sırada yer almaktadır" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Adıyaman'ın ilk AVM'si Adıyamanpark açıldı!

SAF Grup, Dicle Grup ve Vetal A.Ş ortaklığı ile kurulan İpekyolu Turizm İnş. Lojistik Enerji Madencilik San. ve Tic.tarafından hayata geçirilen, Adıyaman’ın ilk Alışveriş Merkezi olma özelliğini taşıyan Adıyaman Park bugün kapılarını açtı.

Adıyaman'da depremden zarar gören evlere ilişkin önerge hazırlandı!

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden zarar gören evlere ve kamu binalarına, konteyner dağıtımına, yeni yapılacak evlere ve enerji borcunun affının düşünüp düşünülmediği TBMM'de konu oldu..

Cerit RES-Adıyaman Gölbaşı Enerji İletim Hattı için acele kamulaştırma!

154 kV Cerit RES TM-Adıyaman Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Adıyaman'da Enerji iletim Hattı için acele kamulaştırma!

“154 kV Atatürk 380-Atatürk-Adıyaman TM Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi” Kapsamında Bazı Taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Adıyaman Samsat Güneş Enerji Santrali'nde sona gelindi!

Adıyaman’ın Samsat İlçesinde 28 bin dönüm arazinin sulanması ve çiftçilerin elektrik maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla DSİ Genel Müdürlüğünce Adıyaman’da yaptırılan Güneş Enerji Santralinde sona gelindi.

Adıyaman Güneş Enerjisi Santrali 1 ay içinde kurulacak!

Adıyaman'da DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ilk ve tek, devletin yaptığı en büyük güneş enerji projesi, bir ay içerisinde panelleri kurularak hayata geçirilecek. Projeyle, tarım kenti Adıyaman'ın ırgat kent olmaktan kurtarılması planlanıyor.

Cerit RES TM- Adıyaman Gölbaşı TM Elektrik Enerji İletim Hattı için ÇED toplantısı yapılacak!

Adıyaman Gölbaşı ve Kahramanmaraş Çağlayancerit'de bulunan Cerit RES TM- Adıyaman Gölbaşı TM Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı yapılacak.

Adıyaman'da GES'lerin bazıları ertelendi!

İl Genel Meclis üyeleri Adıyaman’da yapılması planlanan Güneş Enerji Santralleri (GES) ile ilgili dosyaların bazılarını komisyona havale ederken, bazılarını ise bir sonraki aya erteledi.

Adıyaman'a Güneş Enerjisi Santrali kuruluyor!

Türkiye’de yıllık güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Adıyaman’a Güneş Enerjisi Santrali kuruluyor. DSİ 20. Bölge Müdürlüğü ile ilgili firma arasında Güneş Enerji Santrali kurulması için sözleşme imzalandı.

Adıyaman'da Enerji Verimliliği Konferansı düzenlendi!

Adıyaman Üniversitesi tarafından M. Vehbi Koç Konferans Salonu nda "Enerji Verimliliği ve Çevre' konulu konferans düzenlendi.

Yenilenebilir Enerji Zirvesi Adıyaman'da başladı!

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından "Yenilenebilir Enerji Zirvesi" düzenlendi. Adıyaman Valisi Demirtaş "Adıyaman yıllık 3 bin saat güneşlenme süresi ile Türkiye'deki il sıralamasında ikinci sırada yer almaktadır" dedi.

Adıyaman'da kurulan rüzgar enerji santralinde elektrik üretimi başladı!

Adıyaman merkezinin kuzeyindeki yüksek tepelerde yaklaşık 2 yıl önce kurulum çalışmalarına başlanan santralde deneme üretimleri tamamlandı. Bölgede kurulan 11 rüzgar türbininde üretilen enerji, elektrik şebekesine veriliyor...

adıyaman Yenilenebilir Enerji Zirvesi Haberi

adıyaman Yenilenebilir Enerji Zirvesi

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından "Yenilenebilir Enerji Zirvesi" düzenlendi.


Üniversite konferans salonunda, Valilik, Belediye, Adıyaman Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla iki gün sürecek “Yenilenebilir Enerji Zirvesi” başladı.


Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin gün geçtikçe arttığını söyledi.


Talep edilen enerjinin hızla artmasına paralel olarak, mevcut enerji kaynaklarının çok kısa zamanda tükeneceğinin bilimsel bir gerçek olduğunu vurgulayan Demirtaş, Türkiye'nin harcamalarının dörtte birini enerji için yaptığını belirtti.


Demirtaş, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması ve sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesi için yereldeki imkanların, bölgenin coğrafi avantajları göz önünde tutularak doğal kaynakların değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.


Adıyaman'ın hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi potansiyeli açısından verimli ve avantajlı bir coğrafyada yer aldığına dikkati çeken Demirtaş, şunları kaydetti:


"Adıyaman yıllık 3 bin saat güneşlenme süresiyle, Türkiye'deki il...