06 / 05 / 2024

Adıyaman Ziyaret Çayı

Adıyaman Ziyaret Çayı

Adıyaman Valiliği tarafından uygulanan Beşpınar Projesinin 3 etap halinde sürdürülen çalışmalar kapsamında Ziyaret Çayı’na yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla yapay göletler üzerine inşa edilecek 3 adet nostaljik köprünün yapım ihalesine çıkıldı.

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

Adıyaman'daki 650 deprem konutu Ekim ayı sonunda teslim edilecek!

Adıyaman Valisi Osman Varol yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman'daki 650 deprem konutunun Ekim ayı sonunda sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Adıyaman'daki deprem konutları için zemin etüdü yapılıyor!

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç yaptığı açıklamada depremzedeler için kalıcı konutların zemin etüt çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, bu ay içinde yapılacak ihalelerin ardından inşaat sürecine geçileceğini belirtti.

Adıyaman Besni'de 3 milyon TL değerindeki arsa vakfa tahsis edildi!

Adıyaman’ın Besni Belediyesi, Aralık ayı meclis toplantısında belediyeye ait 3 milyon TL değerindeki bin 500 metrekarelik arsayı bir derneğe bedelsiz tahsis etti. 

Adıyaman Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Temmuz ayında hizmete alınması hedeflenen 150 yataklı Adıyaman Devlet Hastanesi hâlâ açılamadı. Yeniden inşa edilmek üzere yıkılan Adıyaman Devlet Hastanesi’nin bir türlü başlamayan yeniden yapım çalışmaları vatandaşı mağdur etti.

Adıyaman'da imar barışının 3 ay uzatılması talebi!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir araya gelen iş adamları, muhtar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri imar barışının yeni yılda 3 ay uzatılmasını istediklerini söylediler.

Adıyaman Kömür'e spor tesisi yapıldı!

Adıyaman’ın Kömür Belde Belediyesinin kayyum Belediye Başkanı Adem Kaya, bir ay gibi kısa sürede spor tesisi projesini hayata geçirdi...

Mehmet Özhaseki Adıyaman'daki dönüşümü takdir etti!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki, Adıyaman Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Adıyaman'ın yeni imar planı askıya çıktı!

Adıyaman Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Ekim ayı meclis toplantısında meclis üyeleri tarafından kabul edilen yeni imar planı askıya çıkarıldı.

Adıyaman Kahta Çayı imar planı reddedildi!

Adıyaman’ın Kahta Çayı üzerine kurulması düşünülen HES’in uygulama imar planı ve nazım imar planı İl Genel Meclis Üyeleri tarafından yine reddedildi.

Adıyaman'da Eylül'de 527 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Eylül ayı konut satış istatistiklerinde Adıyaman'da 527 konutun satıldığı belirtildi.

Adıyaman’da 527 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Eylül ayı konut satış istatistiklerinde Adıyaman’da 527 konutun satıldığı belirtildi.

Adıyaman 75.Yıl Meydanı'nın ismi değişti!

Adıyaman Gölbaşı Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonunda Meclis 2.Başkan Vekili Veysel Öztürk Başkanlığından toplandı. Toplantıda 75.Yıl Meydanının adının 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın adı değişti.

Adıyaman Ziyaret Çayı Haberi

Adıyaman Ziyaret Çayı

Adıyaman Valiliği tarafından uygulanan Beşpınar Projesinin 3 etap halinde sürdürülen çalışmalar kapsamında Ziyaret Çayı’na yeni bir vizyon kazandırmak amacıyla yapay göletler üzerine inşa edilecek 3 adet nostaljik köprünün yapım ihalesine çıkıldı.


Bin 300 dönümlük bir alan üzerine inşa edilen ve Adıyamanlı vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan Beşpınar Rekreasyon Projesi, Adıyaman’ın yerel ve kültürel zenginliklerini yaşatacak. Adıyaman halkının sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek yüksek standartta bir donatı oluşturacaktır. Adıyaman’ın markalaşma yolculuğuna önemli katkılar sağlayacak olan bu projede birçok donatının yanında yapay göletler ve gerekli görülen yerlerde suyun kontrollü olarak tutulmasını sağlayacak su setleri bulunuyor.


Beşpınar Projesi içinde yapılacak 3 adet nostaljik köprünün yapım ihalesine çıkıldığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, “Ziyaret Çayı ve Kuru Çay üzerinde rekreasyon alanımızın bağlantısını sağlamak amacı...