28 / 12 / 2024

adliyelerde engelliler düşünülüyormu

adliyelerde engelliler düşünülüyormu

Ankara Sincan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Gökçe, mekan kalitesi, projeler ve yönetim tarzı ile engelli vatandaş ve avukatlar için yapılan düzenlemelerle Türkiye’nin ilk engelsiz adliyesinin Sincan Adliyesi olduğunu söyledi...

1942 yılında Göztepe'de 11 dönüm bahçeli köşk 14 bin liraya satılıyormuş!

İstanbul Göztepe'de 1942 yılında 11 odalı bir köşk 14 bin liraya satılıyormuş. Günümüzde ise İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 41,766 TL'yi görmüş durumda...

Yumurtalık’taki rafineri arazisi rant alanına mı dönüşüyor?

2009'da petrol rafinerisi kurması için Çalık Holding'e verilen Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki arazinin, rafine kurulamayınca rant alanına çevrilebileceği düşünülüyor. Müzeyyen Şevkin, deniz kenarındaki değerli arsaların özel sektör firmalarına verilmesinden büyük kaygı duyduklarını belirtti...

Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm!

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün öneminin arttığını ve Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm olduğu düşünülüyor.

10. Kentsel Dönüşüm Sertifika Programı 26 Kasım'da!

Deprem riski taşıyan ve ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz konut stokuna sahip olan ülkemizi çok yakından ilgilendiren Kentsel Dönüşüm'ün, gelecek 20 yıl içerisinde ekonomimizin lokomotifi olacağı düşünülüyor.

Haluk Eyidoğan: Dönüşüm yok, yenileme var!

İstanbul’da kentsel dönüşüm adına binaların yıkıldığını ve yerine lüks konutların yapıldığını söyleyen deprembilim uzmanı ve eski CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr.Eyidoğan, “Dönüşüm yok, yenileme var. Deprem değil, ticaret düşünülüyor’’ dedi

1948 yılında Unkapanı ile Eminönü arasında dubalı köprü yapılması düşünülüyor!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Unkapanı arasında açılması düşünülen sahil yolu yerine dubalar üzerinde bir köprü yapmayı düşünmüş. 8 milyon liraya mal olacak köprünün altında dükkanlar da yer alacakmış.

Konya Yenimahalle'de kentsel dönüşüm ne durumda?

Konya'nın en sorunlu mahallelerinden biri olarak bilinen Yenimahalle'de uzun zamandır bir dönüşüm çalışması düşünülüyordu. Bölgeye el atıldı ancak çalışmaların yavaş ilerliyor olması dönüşümü geciktiriyor.

1939 yılında Dolmabahçe Gazhanesi'nin Haliç'e nakli düşünülüyor!

1939 yılında Belediye, Dolmabahçe Gazhanesi'ni Haliç'e nakletmeyi düşünmüş. Bölgedeki imar hareketleriyle şehrin içinde kalan Gazhane'yi Dolmabahçe'den kaldırmayı düşünen Belediye, nakil masrafının temini için de bir yol arıyormuş.

1935 yılında İstanbul'un planını hazırlama işinin Prost'a verilmesi düşünülüyor!

1935 yılında İstanbul'un nazım planını hazırlama işinin Mimar Henri Prost'a verilmesi düşünülüyormuş. Dönemin Valisi Muhiddin Üstündağ, İçişleri Bakanlığı'na başvurarak imar planının Prost'a yaptırılmasına müsaade verilmesini istemiş.

Denizli Çınar'da kentsel dönüşüm standı kuruldu!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çınar'a "Kentsel Dönüşlün" standı açtı. Stand görevlileri vatandaşlara kentsel dönüşüm hakkında bilgi veriyor, riskli binaları olana kira yardımı ve bankadan ev kredisi çekmeleri için yardım ediyor.

2000 yılında Zülfaris Sinagogu müzeye dönüştürülüyormuş!

2000 yılında Karaköy Perçemli Sokak'taki 18. yüzyıldan kalma Zülfaris Sinagogu, 500. Yıl Musevi Vakfı tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülecekmiş. Restorasyonla birlikte Osmanlı-Musevi etkileşimi ortaya çıkarılacakmış.

1998 yılında Kapalıçarşı'da dükkanların değeri kilolarca altınla ölçülüyormuş!

1998 yılında Kapalıçarşı'da bulunan dükkanların değeri kilolarca altınla ölçülüyormuş. En büyük dükkanın 60 metrekare olduğu Çarşı'da işyerleri 100 kilo külçe altınla (220 milyar lira) satılıyormuş.

1992 yılında İstanbul tramvaylı günlere dönüyormuş!

1992 yılında İstanbul'da ulaşımı halletmek için İstanbul tekrardan tramvaylı günlere dönüyormuş. Saatte yaklaşık 10 bin kişi taşıyacak, 4 kilometre uzunluğundaki Sirkeci-Aksaray tramvay hattı projesinin keşif bedeli 16 milyar liraymış.

adliyelerde engelliler düşünülüyormu Haberi

adliyelerde engelliler düşünülüyormu


Ankara Sincan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Gökçe, engelli vatandaş ve avukatlar için yapılan düzenlemelerle Türkiye’nin ilk engelsiz adliyesinin Sincan Adliyesi olduğunu söyledi.


Başsavcı Murat Gökçe, mekan kalitesi, projeler ve yönetim tarzı ile klasik adliye imajının dışında çağdaş bir anlayışla Sincan Adliyesi’nde hizmet verildiğini belirterek “Türkiye’nin en önemli pilot adliyelerinden biri olması sebebiyle birçok proje bu kapsamda adliyemizde uygulanmış ve hizmete sunulmuştur. Engelsiz Adliye Projesi de bunlardan biridir.” dedi.


BRAİLL ALFABESİ İLE ÇIKTI ALINAN YAZICI DA VAR


Engelli vatandaşlar ve avukatlar için ‘engelsiz bir hizmet verme’ amacıyla yerel yönetimlerle işbirliği kurarak uygulanan proje ile Sincan Adliyesi’nin Türkiye’nin ilk engelsiz adliyesi olduğuna işaret eden Gökçe, yenilikleri şöyle sıraladı: “Adliye ana girişinden başlamak üzere 3 bin 300 metre hissedilebilir yürüme yüzeyi, 112 adet merpen küpeştesi, 1...