30 / 04 / 2024

Denizli Çınar'da kentsel dönüşüm standı kuruldu!

Denizli Çınar'da kentsel dönüşüm standı kuruldu!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çınar'a "Kentsel Dönüşlün" standı açtı. Stand görevlileri vatandaşlara kentsel dönüşüm hakkında bilgi veriyor, riskli binaları olana kira yardımı ve bankadan ev kredisi çekmeleri için yardım ediyor.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, riskli binaları olana kira yardımı ve bankadan ev kredisi çekmeleri için yardım ediyor. 


Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çınar'a "Kentsel Dönüşlün" standı açtı. Stand görevlileri vatandaşlara kentsel dönüşüm hakkında bilgi veriyor. 


98 yılından önce yapılan binalar riskli olarak görülüyor. Vatandaşlar 98 yılından önce yapılmış bir binada oturuyorsa bu binanın sağlamlık testini yaptırıyor. Sağlamlık testi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne götürülüyor. Binanın riskli olması durumunda bina Belediye tarafından yıkılıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü vatandaşa başka bir binada oturması için kira yardımı yapıyor. Yeni bir ev almak ya da yeni bir ev yaptırmak isteyene Şehircilik Müdürlüğü ekipleri Banka elan kredi çekmesine de yardım ediyor. Kentsel Dönüşüm Şubesi Müdürü Kazım Güngör vatandaşlara kentsel dönüşüm çerçevesinde yardımcı olduklarını belirterek, "Evleri için yıkılma kararı verilen ailelere kira yardımı ve yeni bir ev almasına yardımcı olmak için banka kredisi çekmesi için yardımcı oluyoruz. Kentsel dönüşüm çerçevesinde vatandaşları bilgilendiriyoruz. 98 yılından önce yapılan binalar riskli yapılardır. Binanız 98 yılından önce yapıldıysa sağlamlık testi yaptırıyorsunuz. Bu testin sonucunu bize getiriyorsunuz. Bizde bina sağlam değilse, size kira yardımı yapıyoruz. Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenlere ve yeni bir ev yaptırmak isteyenlere Bankadan ev kredisi çekmesi için yardımcı oluyoruz" dedi. 


Deha


Geri Dön