02 / 05 / 2024

Adnan Ertem özgeçmiş

Adnan Ertem özgeçmiş

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 8 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Başbakanlık temsilciliğine atandı. Peki, Adnan Ertem kimdir? İşte Adnan Ertem özgeçmişi...

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

Dr. Adnan Ertem kimdir?

Vakıfbank yönetim kurulu üyesi Dr. Adnan Ertem kimdir? Dr. Adnan Ertem daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte ayrıntılar...

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyeleri seçildi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Mehmet Turgut Yılmaz, Akgün Türer, Hakan Yılmaz'ın ve (D) grubu pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Eyup Murat Gezgin'in özgeçmişleri yayınlandı.

16 yılda 5 bin 250 vakıf eseri restore edildi!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, yaptığı açıklamada "Son 16 yılda 5 bin 250 restorasyon gerçekleştirdik. Bunlardan 100'ü yurt dışında. Yurt dışında 2013 yılından sonra restorasyon yapmaya başladık. Ondan önce hiç yoktu." diye konuştu.

2023'e kadar 750 eserin restorasyonunu yapacağız!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Bizim 2023'e kadar her yıl 150 eseri restorasyon programına almak gibi bir düşüncemiz var." diye açıklama yaptı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul yönetim kurulu üye adayları!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2017 yılı olağan genel kurulunda yönetim kurulu üyeliğine aday gösterilen kişilerin özgeçmişlerini yayınladı...

Torunlar GYO yönetim kurulu üye adayları!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yönetim kurulu üye adaylarının özgeçmişlerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı...

Adnan Ertem: Restorasyon alanında işimiz bitmez!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem: "İstanbul'da ve tarihi yapıların çok yoğun olduğu Edirne, Bursa, Konya gibi şehirlerde işlerimizin biteceğini çok zannetmiyorum. Birini yaparken zamanla mutlaka diğerleri eskiyor ve dokunmamız gerekiyor." dedi.

Tarihi Demirciler Çarşısı cazibe merkezi olacak!

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, hayata geçirilen yatırımları incelemek için Kahramanmaraş’a geldi.

Taksim Camii başka bir yere yapılamazdı!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Taksim'de caminin inşa edileceği alan 2. Mahmut Vakfı'nın hayratıdır. Bizim o mekana hayrat olması hasebiyle cami dışında başka bir şey yapmamız zaten mümkün değil" diye konuştu.

Taksim Camii 2018'de açılacak!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Taksim'de başlatılan cami inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ertem, caminin 2018 yılının Ramazan ayında açılmasının planlandığını dile getirdi.

Taksim Camisi için ilk kazma bugün vurulacak!

Taksim Camisi için bugün temel atma töreni gerçekleşecek. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem katılacak.

Konutların özgeçmişi tek bir tıkla öğrenilecek!

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün üzerinde çalıştığı projeyle Türkiye konut piyasasında yeni bir dönem başlayacak.

Adnan Ertem özgeçmiş Haberi

Adnan Ertem özgeçmiş

Adnan Ertem kimdir?

Adnan Ertem, 1965 yılında Mercan’da doğdu. İlkokulu Mercan’da, ortaokul ve liseyi Erzurum’da okudu. 1983 yılında kazandığı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1987 yılında mezun oldu. 


Aynı yıl, İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi Ana Bilim dalında yüksek lisansa başladı. 1990 yılında “Cumhuriyetin İlk Yıllarında Vakıflarla İlgili Uygulamalar” adlı tezle yüksek lisansını tamamladı. 


1990 yılında bu kez İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Yapı Sosyal Değişme Bilim Dalında doktoraya başladı. 1997 yılında ise “Osmanlı’da ve Cumhuriyet Döneminde Sosyal Bütünleşme Açısından Vakıflar” konulu tezle doktorasını tamamladı. 


Akademik çalışmalarını tamamen vakıflar üzerine yürüttü. Bilhassa vakıf mevzuatında yapılması gereken düzenlemeler ve cemaat (azınlık) vakıfları konularında ihtisası ve çalışmaları bulunmaktadır.


1988 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde Müfettiş yardımcısı olarak göreve başladı. 1991 yılında müfettişliğe, 2002...