27 / 04 / 2024

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), zorlu ekonomik koşullarda İstanbulluların yanında olmaya devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu döneminde açılan Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO),  5 yılda 200 bin istihdam hedefiyle yola çıkarken, uzun süren pandemi dönemine rağmen, bugüne kadar 150 bin kişinin iş bulmasına yardımcı oldu. Belediye tarafından bu dönemde 27 ilçede 28 adet ofis İstanbulluların hizmetine açıldı.

GENÇ İSTİHDAMI İLK SIRADA 

Bölgesel İstihdam Ofisleri’nde (BİO) işe yerleştirmelerde en çok genç istihdamı öne plana çıktı. İşe yerleştirilenler içinde 20-24 yaş grubu gençler tüm yerleştirmelerin üçte birini yani yüzde 37’sini oluştururken, 25-29 yaş grubu gençler yüzde 21 oran ile ikinci sırada, 30-34 yaş grubu iş gücü ise üçüncü sıraya yerleşti.

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

Bölgesel İstihdam Ofisleri; Avrupa yakasında Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Çatalca, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sarıyer, Sultangazi, Silivri, Şişli, Zeytinburnu; Anadolu yakasında ise Büyükada, Beykoz, Kartal, Pendik, Sancaktepe, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Üsküdar 2-Yavuztürk ilçelerinde hizmete açıldı.

KADIN İSTİHDAMI YÜZDE 40

İstanbul genelinde kadın istihdamı yüzde 31,54 iken BİO’ların işe yerleştirmelerinde kadın istihdamı yüzde 40 oranına yükseldi. BİO’larda, kadın istihdamı önemli bir yer alırken, kadın istihdamının fazlalaşması ve kadınların iş hayatına ve üretime katılmasını desteklemek için firmalarla görüşüp ‘kadınlara özel iş imkanları ve pozisyonlar açılması konusunda BİO’lar yoğun çalışma yürütüyorlar.

Kadınların iş hayatına katılımını desteklemek hedefi doğrultusunda çalışmalara başlayan BİO’lar, çocukları İBB İstanbul kreşlerine devam eden annelerle bilgilendirme toplantıları yaparak BİO’ların çalışmaları ve özel sektör iş fırsatları hakkında bilgilendirip, çalışmak isteyen annelerin iş başvuru talepleri toplanıyor.

İş arayan İstanbullular, ofislerin haricinde bio.ibb.istanbul web sitesinden, İstanbul Senin aplikasyonu içerisinde yer alan ‘İş Ara İş Bul’ uygulaması ile 444 8 333 numaralı telefondan da BİO’lara başvuru yapabiliyor.

 


Geri Dön