11 / 05 / 2024

adres beyanı süresi

adres beyanı süresi

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınıyor. Buna göre adres beyanı nereye yapılır? Adres beyanı nasıl yapılır?

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort

Adres değişikliği bildirim süresi 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresinin değişmesi durumunda belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. İşte adres değişikliği bildirim süresi 2021...

Değerli Konut Vergisi beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi uygulaması 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklendi. Değerli Konut Vergisinde beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor...

Kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi?

Kira gelir vergisi için beyanname verme ve 1. taksiti ödeme süresi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyan süresi bitti mi? Beyannameler ne zamana kadar verilebilecek?

Gayrimenkul gelir vergisi beyan süresi uzadı!

Gayrimenkul gelir vergisi için 27 Mart'ta sona eren beyanname verme süresi, 31 Mart'a kadar uzatıldı. İşte beyanname verilen yerler..

Hacze itiraz süresi ne kadardır?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, hacze itiraz süresi ne kadardır?

Kira gelir bayanı verme süresi 31 Mart'a uzatıldı!

Ev sahipleri için 25 Mart’ta sona erecek kira geliri beyan süresi uzatıldı. Evsahipleri 2014 yılında elde ettikleri kira gelirleri için beyannamelerini, 31 Mart Salı günü mesai bitimine kadar verebilecekler.

Kira geliri beyan süresi 25 Mart'ta sona erecek!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl içinde kira geliri elde edenlerin, bu gelirlerini 25 Mart'a kadar beyan etmeleri gerektiğini söyledi.

Değer artış kazancı vergisi beyanname süresi yarın başlıyor!

Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç vergilendiriliyor. Vergi ödemelerinden önce mükellefler beyan veriyor. 2015 yılı değer artış kazancı vergisi beyanname süresi yarın başlıyor...

Emlak vergisi beyan süresi!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mal sahibi olan kimselerin, hangi mallara sahip olduklarını bağlı oldukları belediyelere bildirmeleri gerekiyor. Peki, beyan ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyan süresi...

Damga vergisi beyan süresi 2014!

Damga vergisi; resmi belgelere kanunla belirlenmiş miktarda veya oranda makbuz verme, basılı damga koyma, hakedişten kesinti yapma yoluyla alınan bir vergi türü olarak ifade ediliyor. İşte, Damga vergisi beyan süresi 2014!

Damga vergisi beyanı verme süresi!

Resmi belgelere kanunla belirlenmiş miktarda veya oranda pul yapıştırma, basılı damga koyma, makbuz verme, hakedişten kesinti yapma yoluyla alınan vergiye damga vergisi deniyor. Peki, damga vergisi beyanı verme süresi ne kadar?

Kurban Bayramı tatil süresi kesinleşti!

Herkesin merakla beklediği Kurban Bayramı tatil süresi belli oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı tatil süresi 5 güne uzatıldı. Arefe günü de dahil edilerek Kurban Bayramı tatili 3 Ekim Cuma günü başlıyor...

adres beyanı süresi Haberi

adres beyanı süresi

Adres beyanı nereye yapılır?

Türk vatandaşları ile Türkiye'de bulunan yabancıların nüfus hizmetlerinin düzenlenmesine, yürütülmesine ve geliştirilmesine ilişkin esas ve usûl hükümlerini kapsayan 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu esaslarına göre adres beyanının verilmesi gerekiyor.


İl özel idaresi ve belediyeler sorumluluk alanlarındaki adres bileşenlerini adres standardına uygun olarak tanımlayıp bunlara değiştirilemeyecek sabit tanıtım numarası vererek mahallindeki bütün adresleri kapsayacak şekilde adres bilgilerini oluşturmakla yükümlü oluyor.


Herhangi bir sebeple sabit tanıtım numarası dışında adres bileşenlerinde yapılan değişiklikler de il özel idaresi ve belediyelerce takip edilerek ulusal adres veri tabanına işleniyor.


Ulusal adres veri tabanı Genel Müdürlükte tutulur. Genel Müdürlük, ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adresi bilgilerini nüfus kütüklerindeki kişi kayıtları ile ilişkilendirerek elektronik ortamda, yedekleme sistemleri ile birlikte güncel olarak tutuyor.


Yerleşim yeri adresi yurt dışında...