27 / 04 / 2024

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort



Gerçek kişilerin 2022 yılında ticari kazanç, serbest meslek kazancı, zirai kazanç, kira, ücret gelirleri ve değer artışı kazancı ve arızi kazançlarına yönelik  yıllık gelir vergisi beyannamelerinin son teslim tarihi 31 Mart Cuma günü olacak.

Bu tarihte beyannameler saat 23.59'a kadar teslim edilebilecek. Kahramanmaraş depremleri sebebiyle mücbir sebep hali ilanı yapılan yerlerde mükellefler tarafından verilmesi zorunlu beyannameler için ise 15 Ağustos 2023 tarihine kadar süre var.  Bu beyannameler sonucu ödenmesi gereken vergiler için son tarih 31 Ağustos olacak. Söz konusu mükellefler, bu tarihlerden önce vergi beyannamelerini ödeyebilme imkanı bulurken, zirai, ticari ve mesleki faaliyetleri nedeniyle gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, yıllık vergi beyannamelerini elektronik ortamda yollayabilecek.

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

İKİ EŞİT TAKSİTTE ÖDENECEK

2022 yılı gelirleri için tahakkuk eden gelir vergisi, 2023 yılı mart ve temmuz aylarında iki eşit taksit halinde ödenirken,  ilk taksit 31 Mart tarihine, ikinci taksit ise 31 Temmuz'a kadar ödenecek. Vergi ödemeleri İnteraktif Vergi Dairesi ile GİB mobil uygulaması aracılığıyla, kredi ve banka kartları ile ya da banka hesabı kullanılarak, yabancı ülkede faaliyette olan bankaların kredi veya banka kartlarına ek olarak diğer ödeme yöntemleriyle  ödenebilecek. Ödemeler, internet bankacılığı gibi alternatif ödeme kanallarından, PTT şubelerinden ve bütün vergi dairelerinden de yapılabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön