19 / 05 / 2024

adres değişikliğini bildirme zorunluluğu

adres değişikliğini bildirme zorunluluğu

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerine göre adres bildirim zorunluluğu bulunuyor. Yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınıyor. İşte kanunda yer alan diğer esaslar...

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu! Öğretmen atamalarında değişikliğe gidiliyor! İşte yeni sistem...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında gelen soruları tek tek yanıtlayarak öğretmen atamalarında değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Yargı, Melih Gökçek’in Ankara İncek’teki imar planı değişikliğini iptal etti!

Yaşanan gelişmelere göre, Ankara Gölbaşı İncek’te, Dam Yapı Kooperatifi alanında imarın artırılmasına ilişkin plan değişikliği iptal edildi.

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Adres değişikliği bildirmeme cezası 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresini değiştirmesinden sonra belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. Peki adres değişikliği bildirmeme cezası 2021 yılı için ne kadar? İşte tüm merak edilenler 2021...

Adres değişikliği bildirim süresi 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresinin değişmesi durumunda belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. İşte adres değişikliği bildirim süresi 2021...

Adres değişikliği dilekçesi örneği!

Bilinen iş veya ikamet yeri adreslerini değiştiren mükelleflerin vergi dairesine dilekçe vermeleri gerekiyor. Peki adres değişikliği dilekçesi nasıl yazılır? İşte adres değişikliği dilekçesi örneği...

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Parsel bazında imar planı değişikliğini tamamen kaldırıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Artık parsel bazında imar planı değişikliğini tamamen kaldırıyoruz" dedi...

Fed para politikası stratejisinde değişikliğe gitti!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell, para politikası stratejisinde değişikliğe gidildiğini açıkladı.

İstanbul'da 1 yılda 73 imar planı değişikliği yapıldı!

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildikten sonra şehirde 73 imar planı değişikliği yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bunların 11'ini son yedi iş gününde yaptı. Üsküdar'da 256 metrekarelik arsa için bile plan tadilatı yapan bakanlığın adımları dikkat çekiyor.

adres değişikliğini bildirme zorunluluğu Haberi

adres değişikliğini bildirme zorunluluğu

Adres bildirim zorunluluğu!

Adres bildirim zorunluluğu ile ilgili yasal hükümler, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, adres bildirimi, nüfus müdürlüklerine ve dış temsilciliklerimize adres beyan formuyla yapılıyor.


Zorunlu adres bildirimi ve adres bildirim süresi ile ilgili yasal esaslar kanunda madde 50'de şu şekilde sıralanıyor:


Bildirim yükümlülüğü

MADDE 50- 

İl özel idareleri ve belediyeler bu Kanun uyarınca belirlenen standartlardaki adres bilgileri ile adres oluşumuna altyapı oluşturan yapı belgelerini, belgelerin oluşturulması ile eş zamanlı olarak ulusal adres veri tabanına işlemekle yükümlüdür.


Yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınır. Bildirim, nüfus müdürlüklerine ve dış temsilciliklerimize adres beyan formuyla yapılır. Yerleşim yeri adresi aynı konut olan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler.


Noterden verilen temsil yetkisini ve bunun kapsamını belirten yazılı belgeyi...