13 / 05 / 2024

adres ve numaralandırma yönetmeliği

adres ve numaralandırma yönetmeliği

Adres ve Numaralandırmaya İlişkin Yönetmelik kapsamında yer alan hükümlere göre arsalara numara nasıl verilir? Arsaların numaralandırması ile ilgili detaylar ve hükümler için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Mahalleye isim nasıl verilir?

Adres bilgilerinin oluşturulması için halle, köy, mezra, mevki, küme evleri, meydan, bulvar, cadde ve sokakların isim ve numaralandırılması gerekiyor. Peki mahalleye isim nasıl verilir?

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

Bankalar aldıkları yeni kararla, vatandaşın para yatırma ve çekme işlemlerine limit sınırı getirdi. Son dönemde online  işlemlerin çoğalmasıyla artık  isteyen istediği parayı banka veznesine yatırıp çekemeyecek. Kararla birlikte ATM’den para çekme limitleri de değişti.

Kıyma döner kilosu 146 TL yaprak döner 169 TL pastırma 249 TL! İşte Et ve Süt Kurumu 20 Ocak 2023 fiyat listesi…

Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) döner, pastırma ve işkembe fiyatları belli oldu. Kıyma döner 146 TL, yaprak döner kilosu 169 TL ve pastırma 249 TL’den satışa sunuldu. İşte Et ve Süt Kurumu 20 Ocak 2023 fiyat listesi…

Gürce İnşaat Metal Elektrik Soğutma Ve Havalandırma Sistemleri Taşımacılık Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Gürce İnşaat Metal Elektrik Soğutma Ve Havalandırma Sistemleri Taşımacılık Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü'nde İsmail Ayan tarafından kuruldu.

Bu Ramazan pastırma ve sucuğa zam yok! İşte A101, MİGROS, CarrefourSa 31 Mart 2022 fiyat listesi!

Ramazan ayına kısa süre kala kırmızı et yüzde 10 zamlandı. Peki bu durum sucuk ve pastırma fiyatlarına yansıyacak mı? Zincir marketlerde pastırma ve sucuk kaç TL? İşte A101, ŞOK, MİGROS, CarrefourSa 31 Mart 2022 fiyat listesi...

Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod sistemi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) deprem tedbirleri kapsamında Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod ve numaralandırma sistemi getirildi...

Kaleli Atık Toplama Ve Ayırma Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaleli Atık Toplama Ve Ayırma Tekstil Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Bıyık, Şaban Bıyık ve Recep Bıyık ortaklığında kuruldu. 

Indu Lıght Çatı Işıklık Ve Havalandırma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Indu Lıght Çatı Işıklık Ve Havalandırma Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 550 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Tekirdağ Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi'nin ÇED toplantısı 16 Mart'ta!

Tekirdağ Şarköy'de kurulması planlanan 2-A Grubu Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesinin ÇED toplantısı 16 Mart günü saat 13:00'da gerçekleşecek.

Çanakkale ve Bandırma'nın imar planı değişti!

Çanakkale ve Bandırma'daki 1/100 binlik imar planı değişti. Plandaki 7.2 ve 7.4 plan hükümlerine istinaden konular çerçevesinde muhtelif değişiklikler istendi.

Gümüşhane Kalker Ocağı ve Kırma Tesisi'nin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş., Gümüşhane İli, Merkez İlçesi, İkisu Köyü ve Torul İlçesi'nde 2-C Grubu Patlatmalı Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta Kardeşler Kırathanesi'nde yapılacak.

Aydın Kalker ve Kırma-Eleme Tesisleri projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da !

Aydın İli, Söke İlçesi, Yamaç Mahallesinde 2-A Grubu Maden Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisleri Projesi planlanmaktadır. Projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da yapılacak.

Ankara Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi'nin ÇED toplantısı 11 Temmuz'da!

Ankara İli, Çubuk İlçesi, Aşağıobruk tarafında yapılacak olan Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 11 Temmuz'da yapılacak.

Bursa İnegöl'de kalker ocağı ve kırma tesisi kurulacak!

Bayraktaroğlu İnş. tarafından Bursa'nın İnegöl İlçesinde, kalker ocağı ve kırma-eleme tesisi projesinin yapılması planlanmakta. Projenin, halkın katılım toplantısı 21 Haziran saat 14:00'da gerçekleşecek.

adres ve numaralandırma yönetmeliği Haberi

adres ve numaralandırma yönetmeliği

Arsalara numara nasıl verilir?

Adres bilgileri oluşturulurken bir sokak içerisinde arsaların mevcut olması durumunda, arsalara da numara veriliyor. Söz konusu arsanın birden fazla sokağa veya caddeye cephesinin olması durumlarında ise, arsa için her sokak veya caddeden bağımsız bir numara oluşturuluyor.


Konu ile ilgili hükümler Adres ve Numaralandırmaya İlişkin Yönetmelik kapsamında 32, 33 ve 34. maddelerde yer alıyor.


Arsaların numaralanması            

MADDE 32 – (1) Bir sokak üzerinde arsalar mevcut ise;             

a) Parsellenmiş arsaların her birine bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinde belirtilen esaslara göre birbirini takip eden, bağımsız bir numara verilir. Birden fazla sokak veya caddeye cephesi olan arsalara, her sokak veya caddeden bağımsız bir numara tahsis edilir.

             

b)...