04 / 05 / 2024

adü aydın katkı

adü aydın katkı

ADÜ'nün 16 fakültesi, 38 bin öğrencisi, 7 bine yakın akademik personel ve çalışanı bulunduğunu dile getiren Rektör Birincioğlu, Aydın'ın en büyük ailesi konumunda bulunduklarını söyledi.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun temeli yarın atılacak!

İzmir'i Antalya'ya bağlayacak otoyol güzergahının ikinci adımı olan Aydın-Denizli Otoyolu'nun temeli yarın atılacak.İzmir'i Antalya'ya bağlayacak otoyol güzergahının ikinci adımı olan Aydın-Denizli Otoyolu'nun temeli yarın atılıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Aydın-Denizli otoyolu ihalesinin ertelenmesine tepki!

Aydın – Denizli otoyolu ihalesi 9'uncu kez ertelendi. DESİAD'dan konuya ilişkin tepki gösterildi. İhale 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek...

Emre Aydın Ömerli'deki lüks villasının kapılarını açtı!

Ünlü sanatçı Emre Aydın, mimar eşi Eda Köksal ile yaşadığı evin kapılarını açtı. Ömerli'deki lüks villanın dekorasyonu Eda Köksal'a ait.

Aydın'da 8. kattan düşen inşaat işçisi öldü!

Aydın merkez Efeler ilçesi Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kampüsünde yer alan yurt inşaatında çalışan Doğan Mıhçı iskeleden düşerek yaşamını yitirdi.

Pınar Aydın oyunculuğu bıraktı, emlakçılığa soyundu!

Bir zamanlar izlenme rekorları kıran bir TV yarışmasıyla adını duyuran oyuncu Pınar Aydın, şimdilerde sakin bir hayat yaşıyor. Yılın büyük bölümünü Giresun'da geçiren Aydın, internetten bungalov evler kiralamaya başladı.

Aydın Aile Sağlığı Merkezi teslim töreni düzenlendi!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde hayırsever işadamı Haşmet Akkuş, Ege mahallesinde babası ve kardeşi adına yaptırdığı aile sağlığı merkezi, cami, taziye evi ve kuran kursundan oluşan kompleksin teslimi için tören düzenlendi. 

Nevzat Aydın, gayrimenkul sektörüne adım attı!

Yemeksepeti’ni 589 milyon dolara Alman Delivery Hero’ya satan Nevzat Aydın, Kopernik Gayrimenkul adında şirket kurarak gayrimenkul sektörüne adım attı...

Mehmet Aydın Uruguay'da zenginlerin yaşadığı siteden ev aldı!

Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın geçen sene Uruguay'a giderek son model bir araç, bir malikâne ve bir yat aldığı ortaya çıktı.

Mehmet Aydın Uruguay’daki yeni evi ortaya çıktı!

Çiftlik Bank’ın sahibi olarak Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Mehmet Aydın’ın Uruguay’da yaşadığı ev ortaya çıktı...

Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı: Iğdır Havalimanı'nın adı değişti!

Iğdır Havalimanı'nın adının "Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı" olarak değiştirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yer aldı.

Barış Aydın: Ülkeyi dev projelerle şahlandıracağız!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Onursal Başkanı Barış Aydın, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu, Başkent Otomotivciler Derneği, Otonomi YKB Aydın Erkoç, TÜGİAD Türkiye Genç İşadamları Derneği Ankara Şubesi Başkanı Ercan Kahraman referandumu değerlendirdi.

Şehit Ercan Aydın'ın ailesinin evi yıkılıyor!

Muğla Milas'ta evi yanan Milaslı şehit Ercan Aydın'ın ailesi, çatısı akan evlerinin yıkım kararıyla şok yaşadı.

adü aydın katkı Haberi

adü aydın katkı


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, kente üniversitenin yaptığı katkının 1 milyar 200 milyon lira olduğunu söyledi. ADÜ'nün 16 fakültesi, 38 bin öğrencisi, 7 bine yakın akademik personel ve çalışanı bulunduğunu dile getiren Rektör Birincioğlu, Aydın'ın en büyük ailesi konumunda bulunduklarını söyledi. 


Yatırımlar sürüyor

Üniversitenin kentin gelişimine yaptığı katkının yanında öğrencilerin ekonomiye can verdiğini ifade eden Birincioğlu, "Üniversitemizin 180 milyon lira, hastanemizin ise 90 milyon lira bütçesi var. Bununla birlikte burada okuyan öğrenci ve ailelerin harcamalarını ve diğer harcamaları içine katarsak bütçemizin 4 katına ulaşıyoruz. ADÜ'nün dolaylı olarak kente katkısı 1 milyar 200 milyon lirayı buluyor. Aydın'da bu büyüklükte bir yapıya sahip başka bir kurumun olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

Söke ve Nazilli başta olmak üzere birçok ilçede yeni...