05 / 05 / 2024

afad afet sigortası teması

afad afet sigortası teması

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), maddi varlıklara gelebilecek zararın afet sigortasıyla giderilmesi ve bu şekilde afet etkilerinin azaltılmasını hedefleyerek, "Afetlere Hazırlık Yılı"nın bu ayki temasını "Afet Sigortası" olarak duyurdu...

AFAD açıkladı! Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yaşanan depremin saat 01.30'da gerçekleştiğini ve depremin derinliğinin ise 5,67 kilometre olarak belirlendiği ifade edildi.

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

Zorunlu sigortada yeni dönem başlıyor! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, DASK yerine zorunlu afet sigortasının geleceğini açıkladı. Buna göre, hem kapsam hem de tazminatlar yükselecek. Belirtilen kapsama eşyaların da gireceği açıklandı.

ATEM Başkanı Akçam: DASK genişletilmeli, zorunlu afet sigortası şart!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın yetersiz kaldığını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Bakan Şimşek, yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğini işaret etti!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortasını hayata geçirmek istediklerini açıkladı. Peki vatandaşlar zorunlu afet sigortası ile ilgili hangi yorumları yaptı? İşte o yorumlar...

Türkiye’de sigortalı konut sayısı 11 milyon 649 bin oldu! Zorunlu afet sigortası yolda!

Sigorta oranları 2021 yılında ivme kazanarak yüzde 60'a kadar yükselmişti.  Ayrıca DASK, Kahramanmaraş depremleri için bugüne kadar 35 milyar lira ödendiğini duyurdu.

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...

AFAD duyurdu: 69 Milyar liralık yardım parası afetzedelere ulaştırıldı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bağış hesabında toplanan paranın 69 milyar 208 milyon 606 bin 792 TL'sinin afetzedelere ulaştırıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Malatya'daki 4 bin 225 afet konutu yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edilecek!

Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker yaptığı son dakika açıklamasında olağanüstü bir durum olmazsa sene sonuna kadar şehir genelinde toplam 4 bin 225 afet konutunun afetzedelere tesliminin hedeflendiğini dile getirdi.

Son Dakika! Marmara Denizi'nde korkutan deprem! AFAD duyurdu: İstanbul'da hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi bölgesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, birçok ilde hissedildi.

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

AFAD 215 personel alacak! AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 215 personel alacak. İşte AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023...

afad afet sigortası teması Haberi

afad afet sigortası teması

 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), maddi varlıklara gelebilecek zararın afet sigortasıyla karşılanması ve bu sayede afet etkilerinin azaltılması amacıyla "Afetlere Hazırlık Yılı"nın bu ayki temasını "Afet Sigortası" olarak belirledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) yaptığı yazılı açıklamada, afetlere hazırlıkta zihinsel dönüşümün hedeflendiği "Afetlere Hazırlık Yılı" kapsamında, insanlara "Afetlere hazır ol" çağrısının yapılacağı 12 ay boyunca, çok sayıda etkinlik yer aldı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, her ay farklı konu ile ilgili dikkat oluşturan AFAD, bu ay süresince "Afet Sigortası" olarak belirlediği teması dâhilinde vatandaşlara, "canın yongasını" korumak için afetlere karşı sigorta çağrısı yapacak. 
Etkinliklerde,  Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ile tarlalarını ve evlerini maddi güvence altına alabilmeleri konusunda vatandaşları bilgilendirme çalışmaları...