27 / 04 / 2024

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya doğrultusunda, Kentte kuvvetli yağış ve fırtına bekleniyor. Bu gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale, yarın öğleden sonra ise Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli, Kırklareli'nin kuzeyi, Çanakkale'nin güneyi ve Edremit Körfezi'nde yer yer çok kuvvetli yağış beklenmektedir. 

Genellikle yağmur ve sağanak, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, cumartesi sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri ve Tekirdağ'ın iç kesimleri, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek kuvvetli yağışların, cumartesi gece saatlerine kadar etkili olacağı değerlendiriliyor.

AFAD'DAN UYARI YAPILDI

AFAD, sosyal paylaşım sitesinden DE yaptığı açıklamada doğrultusunda, Marmara bölgesi için kuvvetli ve yer yer çok kuvvet sağanak yağış uyarısında bulunduğu kaydedildi. Sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale; öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Kırklareli'nde yağış beklendiği açıklandı.

 AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

HAVA OLAYLARINI İNCELEYEN BİLİM DALI NEDİR?

Havada meydana gelen hava olaylarını inceleyen, İklim bilimi ya da klimatoloji, atmosfer içerisinde meydana gelen hava olayları ile yeryüzünde görülen iklim tiplerini inceleyen bilim dalı. Klimatoloji ile ilgilenen bilim insanlarına klimatolog denir.

METEOROLOG OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜM OKUNMALIDIR?

Meteorolog olabilmek için bir kişinin hangi bölümü okuması gerekmektedir. Bu konu hakkında da şu belirtilmiştir. Buna göre, meteoroloji mühendisi olmak isteyen bir aday  için üniversitelerin dört senelik eğitim veren Meteoroloji Mühendisliği Bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.

Meteoroloji çok sayıda il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı...

Meteoroloji uyardı! 5 bölge için sağanak yağış uyarısı...

Meteoroloji uyarı! 36 il için sarı ve turuncu alarm verildi...

Meteoroloji hafta sonu için uyardı! Yurt geneline kuvvetli yağış ve kar yağışı geliyor...


Geri Dön