20 / 05 / 2024

afad teknolojileri

afad teknolojileri

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, arşiv verileri ve bilimsel modellemeleri kullanarak geliştirilen Afet Risk Azaltma Sistemi ile afetlerin olumsuz etkilerini azaltmayı hedefliyor. 

Solartek Zemin Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Solartek Zemin Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi’de 20 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Erdoğdu tarafından kuruldu.

31. Uluslararası İnşaat Teknolojileri Fuarı 3-5 Mayıs'ta!

Design Build 2017 31. Uluslararası İnşaat Teknolojileri Fuarı, Sydney'de 3-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuara, 11 şirket katılacak.

Megaron Çatı Teknolojileri, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı!

Megaron Çatı Teknolojileri, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin CEO ve yöneticileri ile ekonomi dünyasının önemli isimlerinin katıldığı Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yer aldı.

İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı başladı!

23. Marble-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de törenle açıldı.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılışta doğaltaş ocak işletme ruhsatları ile ilgili açıklama yaparak, 215 ruhsatın onaylandığını belirtti.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den AFAD’a deprem evi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerinde başlattığı yıkım çalışmalarında, binaları tıpkı depremde yıkılmış gibi harabe haline getirerek AFAD’a çalışma imkanı sunuyor.

Van AFAD Lojistik Merkezi bölgeye hizmet verecek!

TOKİ tarafından inşa edilen Van AFAD Lojistik Merkezi 29 bin 895 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Türkiye’de 15 bölgede yaptırılan 27 lojistik merkezinden biri olan bina bölgeye hizmet verecek.

İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 22 Mart'ta başlıyor!

23. Marble- Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı İzmir'de gerçekleşecek. 22-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuara 47 firma katılım gösterecek.

Gama İleri İnşaat Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Gama İleri İnşaat Teknolojileri Anonim Şirketi 250 bin TL sermaye ile bugün İnan Aslan imzasıyla kuruldu.

AFAD Başkanı: Az hasarlı evlerine girmesinler!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, Çanakkale'de meydana gelen depremlere ilişkin, "Vatandaşlarımız kesinlikle bizden bilgi almadıkları sürece hasarlı, az hasarlı evlerine asla girmesinler." dedi.

5.Uluslararası İskele Kalıp İnşaat Teknolojileri Fuarı gerçekleşti!

İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 5.Uluslararası İskele Kalıp İnşaat Teknolojileri Fuarı'na Kırşehirli müteahitler katıldı.

Clavis Polimer Teknolojileri Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Clavis Polimer Teknolojileri Ve Danışmanlık Anonim Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Ali Kemal Çilek imzasıyla kuruldu.

Schneider Electric, bulut tabanlı teknolojileri öneriyor!

Enerji yönetimi ve otomasyonda global bir uzman olan Schneider Electric, çok yerleşkeli zincir tesislerde işlemleri optimize etmek için bulut tabanlı teknolojileri öneriyor.

AFAD il müdürlüklerinin binaları mecliste konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AFAD il müdürlüklerinin binalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

afad teknolojileri Haberi

afad teknolojileri

Amerika, Japonya, Çin ve Rusya dahil olmak üzere dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde afetlerin etkisi ve sayısı giderek yükseliyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, bu nedenle her zaman afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti. Güllüoğlu, afetlerin sadece Türkiye'nin değil dünyanın bir gerçeği olduğu belirtti. 

Afetlere hazırlık anlamında çeşitli çalışmalarda bulunduklarını belirten Güllüoğlu şunları söyledi: "Afetleri önceden tahmin etmek, afetlere yönelik hazırlıkları önceden yapmak artık daha fazla önem arz ediyor. Bu kapsamda hem arşiv verilerini hem de farklı bilimsel modellemeleri kullanarak Afet Risk Azaltma Sistemi'ni (ARAS) geliştirdik. Sistemle başta kamu yatırımları olmak üzere bundan sonra yatırımların daha akılcı yapılması daha kanıta dayalı yapılması ve afetlerin olası etkilerini en aza indirgemeyi hedefliyoruz. Bir taraftan da geçmişte yapılan binaları ve yatırımları...