02 / 05 / 2024

afet binaları

afet binaları

Afet nedeniyle yapılan ve yapılacak binaların borçlandırma bedellerinde bulunan indirimler, doğal afetin ortaya çıkardığı şartlar, şehrin mevcut ekonomik durumu, hak sahibi ailelerin uğradığı zararlar ve geçim durumu göz önünde alınarak tespit edilecek.

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Afet binalarında borçlandırma bedellerinde değişikliğe gidildi!

Afet nedeniyle yapılan ve yapılacak binaların borçlandırma bedellerinde bulunan indirimler, doğal afetin ortaya çıkardığı şartlar, şehrin mevcut ekonomik durumu, hak sahibi ailelerin uğradığı zararlar ve geçim durumu göz önünde alınarak tespit edilecek.

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Denetlenen binaların yüzde 95'i riskli çıkıyor!

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AFAM) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan yaptığı açıklamada "Üniversitemizdeki laboratuvara gelen binaların yüzde 95'i riskli çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Osmaniye'de depreme dayanıksız binalar yıkılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, afet ve pandemi konularının değerlendirildiği toplantıda depremde yıkılma riski bulunan binaların yıkılması için çalışmaların başlatıldığını dile getirdi.

Rize'de kamu ve özel binaların inşasına afet öncesi planı!

Doğal afet durumunda risk teşkil eden şehirlerden olan Rize'nin İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan plan ile afetler yaşanmadan tedbir alınması planlanırken, bundan sonra il genelindeki tüm köprü, yol, kamu ve özel binalar plan doğrultusunda yapılacak.

AFAD: Binalar depreme karşı güçlendirilmeli!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından (AFAD), 1-7 Mart "Deprem Haftası" dolayısıyla yapılan çağrıda, "Binalar depreme karşı güçlendirilmeli yahut kentsel dönüşümle yenilenmelidir" ifadeleri yer aldı...

Kartal Belediyesi, metruk binaların yıkımına devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile Kartal’da tehlike yaratan terk edilmiş binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu bulunan binaların yıkım işlemleri sürüyor...  

Büyükçekmece'deki riskli binalar yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış ve afet riski oluşturan binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. Dizdariye Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde ömrünü dolduran riskli yapı, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" hakkındaki yasa çerçevesinde yıkıldı.

Gölcük Denizevler bölgesindeki binalar boşaltıldı!

17 Ağustos 1999’daki büyük deprem felaketinden buyana afet bölgesi ilan edilen, Gölcük Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan Gölcük Denizevler bölgesindeki binaların büyük bölümü sahipleri tarafından boşaltıldı.

Kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi!

Olası Marmara depreminde okul, hastane ve afet yardımıyla koordinasyonunu sağlayacak can damarı kamu binaları, İSMEP projesiyle depreme dayanıklı hale getirildi. 10 yılda 3 milyar TL yatırımla 3 milyon kişi kurtarıldı. Bin 257 bina yeniden inşa edilerek hizmete kazandırıldı.

afet binaları Haberi

afet binaları

"Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", bugün Resmi Gazete'de yayımlandı ve hemen ardından yürürlüğe girdi.

Borçlandırma bedellerinden uygulanacak indirimlerin belirlenmesinde tabii afetin ortaya çıkardığı durumlar, afet mağduru hak sahibi ailelerin uğradığı zararlar, afetin yaşandığı şehirlerdeki mevcut ekonomik durum ve geçim durumları göz önünde bulunacak.

Afetin meydana geldiği bölgenin bina maliyetini yükseltici yöndeki özellikleri de dikkate alınarak, borçlandırma bedellerinden yapılacak indirim tespit edilecek.

İmar planı, harita alımı ve proje düzenlenmesi, araştırma ve gerekli teknik yardım giderleriyle yeniden yapılacak ya da tamir edilecek kamuya ait elektrik, yol, su ve kanalizasyon tesisleri giderleri borçlandırmaya tabi tutulmayacak.

Borçlandırma bedellerine ilişkin yapılacak indirim miktarlarının...