29 / 04 / 2024

afet risklerini önleme

afet risklerini önleme

Yeni belediye başkanlarının afet hazırlıkları, afet planları, afet risklerini önleme gibi çalışmaları hiç vakit kaybetmeden yürütmeleri gerekiyor. Belediye başkanları şehirlerini afetlere karşı güvenli bir hale getirmek zorundadır.

Kemal Kılıçdaroğlu: Doğal afetlere dayanıklı konut herkesin hakkı!

CHP’nin hazırladığı ‘Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne ön söz yazan Kılıçdaroğlu, afet risklerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulundu. CHP lideri, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

Bursa kentin zirvesinin gündeminde ‘afet riski’ var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

Beyoğlu Belediyesi, Japonya ile afet anlaşması imzaladı!

Beyoğlu Belediyesi ile Japonya'nın Bunkyo Belediyesi arasında "Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması" imzalandı. Törene resmi temaslar için Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı

Gödet Barajı ve Mut yolu arasındaki dere yatağı için taşkın önleme projesi hazır!

Karaman Belediyesi, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile birlikte Gödet Barajı ve Mut yolu arasındaki dere yatağı için taşkın suyu önleme kanal projesi hazırladı. Dere yatağında arazileri bulunan vatandaşlara bilgi verildi...

Samsun Afet Lojistik Depo inşaatı devam ediyor!

Samsun Valisi Hüsevin Aksov. afet ve acil durum hallerinde, çadır ve acil müdahale malzemelerinin depolanması amacıyla Samsun'da kurulması planlanan Lojistik Depo hakkında bir açıklamada bulundu.

Samsun'daki Afet Lojistik Depo'nun inşası devam ediyor!

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, afet ve acil durum hallerinde, çadır ve acil müdahale malzemelerinin depolanması amacıyla Samsun'da kurulması planlanan Lojistik Depo hakkında bir açıklamada bulundu.

Yeni belediye başkanlarının afet hazırlıkları yapmaları gerekiyor!

Yeni belediye başkanlarının afet hazırlıkları, afet planları, afet risklerini önleme gibi çalışmaları hiç vakit kaybetmeden yürütmeleri gerekiyor. Belediye başkanları şehirlerini afetlere karşı güvenli bir hale getirmek zorundadır.

Küçükçekmece'ye 7 afet konteyneri alındı!

Deprem, sel ve yangın gibi olası bir afet sonrasında vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden Küçükçekmece Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan afet konteynerleri belirlenen güvenli yerlere yerleştirildi...

6.6 milyon konut afet riski altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 6,5 milyon konutun afet riski altında olduğunun tahmin edidiği, ancak, bu 6,5 milyon konutun hepsinin bir anda yıkılmasının sözkonusu olmadığı belirtildi.

Çaycuma'da Velioğlu afet konutlarından minibüs seferleri başladı!

Zonguldak’ ın Çaycuma ilçesinde, Velioğlu Mahallesi afet evlerinden minibüs seferleri konuldu. Velioğlu Mahallesi Afet evleri sakinlerinin talebi üzerine, Belediye tarafından şehir merkezine minibüs seferleri başlatıldı...

Afet riski altındaki alanlar dönüşüyor!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkındaki Kanun yürürlüğe girdi. Kanun gereği yapılacak çalışmalara start verildi. Neden Riskli bina analizi yapılmalıdır? Nazmi Şahin Başkent Ankara'da yazdı...

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere afet ve acil durum eğitimi verecek!

MEB, afet, acil durum, sivil savunma, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetleri konularında, öğrenci, öğretmen ve okul personelini bilinçlendirmek amacıyla ülke genelinde yıl sonuna kadar eğitimler gerçekleştirecek.

Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları nedir?

Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları nedir? Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları yönünden gayrimenkul kira gelirlerine ilişkin esaslar nelerdir? İşte Dar Mükellefler İçin Kira Geliri Rehberi hükümleri bu haberde...

afet risklerini önleme Haberi

afet risklerini önleme

Başta İstanbul olmak üzere ülkemizin pek çok şehrinde büyük bir deprem veya başka bir afet her an olabilir. Belediye başkanları afetlerle ilk yüzleşecek ve hesap sorulacak ilk yöneticiler olacaktır. Ayrıca afetlerin sıkça yaşandığı ülkemizde, şehirlerin afetlere dayanıklı ve sürdürülebilir bir hale getirilmesi ekonomik kalkınmaları için de en öncelikli konudur. Bu nedenle afet hazırlıkları, afet planları, afet risklerini önleme ve kentsel dönüşümle azaltma gibi çalışmalar belediye başkanlarınca öncelikle yapılması gereken olmazsa olmaz çalışmalardır. 

Belediye başkanları şehirlerini afetlere karşı güvenli bir hale getirmek zorundadır da. Çünkü 5353 Sayılı Belediye Kanunu'nun 53. Maddesi'ne göre öncelikle ve özellikle aşağıdaki çalışmaları yapmakla yükümlüdürler: € Halkın depreme hazırlık ve temel afet bilinci, güvenli yaşam vb. 

konularda (CD, kitap, seminer, söyleşi, tiyatro vb. ile) sürekli eğitilerek bilinçlendirilmesi.

Mahalle, sokak,...