01 / 05 / 2024

afet yönetimi projeleri

afet yönetimi projeleri

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD ), Türkiye'nin insani yardımlarda geliştirdiği model ve de geldiği noktanın HOPEFOR Girişimi' nde takdirle karşılandığını bildirdi...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mehmet Güllüoğlu: Afet yönetiminde en önemli konu kentsel dönüşüm!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

Nilüfer İlçe Afet Yönetim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından inşa edilen Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde sona gelindi. Mustafa Bozbey tarafından incelenen bina açılış için gün sayıyor.

Bursa Yıldırım'da Afet Yönetim Planı hazırlanıyor!

Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İl Müdürlüğü (AFAD) ortaklığı ile Afet Yönetim Planı hazırlanıyor.

Tekirdağ'da Afet Acil Durum Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ortak hizmet projesi kapsamında Afet Acil Durum Yönetimi Stratejik Planı 4. toplantısı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığında gerçekleştirildi.

TAMP İstanbul 2015 afet yönetim tatbikatı yapıldı!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afet ve acil durumlara ilişkin birimlerin koordinasyonunu sağlamak için hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), İstanbul'da yapılan bir tatbikatla test edildi.

ProPlan Proje Yönetimi, 2015 Mıpım Fuarı'na katıldı!

ProPlan Proje Yönetimi, hizmet verdiği iddialı projeleri ile bu yıl da Cannes’ da düzenlenen uluslararası MIPIM 2015 fuarına katıldı.

Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü yayımlandı!

AFAD koordinasyonunda, afet ve acil durumlarda aynı dilin kullanılması, böylece afetlere hazırlık, müdahale ve iyileştirme aşamalarında etkinliğin artırılması amacıyla "Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü" yayımlandı

Afet ve acil durum yönetimi başkanlığı disiplin amirleri yönetmeliği tam metni!

Afet ve acil durum yönetimi başkanlığı disiplin amirleri yönetmeliği, 29 Kasım 2014 tarihinde 29190 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte afet ve acil durum yönetimi başkanlığı disiplin amirleri yönetmeliği tam metni...

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi!

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi. Teknik Çalışma Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları, 7 ilde yer alan projelerin faydalanıcıları olan Belediye Başkanlıkları ve Katı Atık Birlik temsilcileri katılac

Site yönetimi ne zaman toplanır?

Site yönetimi toplantıları kat maliklerinin belirledikleri konuları karara bağlamaları için düzenleniyor. Bunun için site yöneticisinin toplantı davetinde bulunması gerekiyor. Peki, site yönetimi ne zaman toplanır?

afet yönetimi projeleri Haberi

afet yönetimi projeleri

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye, Dominik, Katar ve BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi işbirliğiyle hayata geçirilen ve "uluslararası küresel hızlı müdahale kabiliyeti" oluşturulmasını amaçlayan HOPEFOR Girişimi 3. Uluslararası Konferansı çerçevesinde, AFAD Başkanı Fuat Oktay ikili görüşmelerde bulundu.


Oktay, bu kapsamda Karayipler Afet  Acil Durum Yönetimi Ajansı (CDEMA) Genel Sekreteri  Richard Thompson ve Acil Operasyonlar Yöneticisi  Earl Arthurs, Dominik Cumhuriyeti Acil Durum Operasyonları Merkezi Başkanı Tuğgeneral Juan Mendez Garcia ile Sivil Savunma Başkanı Luna Paulino, Katar Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kalkınma Departmanı Direktörü Büyükelçi Ahmed Bin Mouhamad Al-Marikhy, Küba Sivil Savunma Ofisi Başkanı Tümgeneral Ramon Pardo Guerra ve Şili Ulusal Acil Durum Ofisi Direktör Yardımcısı Juan Claduio Aldea ile görüştü.


Görüşmelerde Oktay, Türkiye'nin afet ve acil durumlarda geliştirdiği insani yardım modeli ile...