12 / 05 / 2024

afganistan vatandaşı türkiyeden ev nasıl alır

afganistan vatandaşı türkiyeden ev nasıl alır

Bir Afganlı Türkiye'de istediği bölgeden ev alabilir. Ancak tarım arazisi ya da bağ – bahçe sahibi olamaz. İşte 'Afganlar Türkiye'den ev alabilir mi ya da nasıl alır?' sorularının yanıtları...

Ekim ayı iş yeri kira artışı ne kadar, kaç TL? 2023 TÜİK dükkan kira zammı (TEFE-TÜFE) açıklandı mı?

Milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Kira artış oranları TEFE-TÜFE'ye göre yerniden şekilleniyor. İşte kira artış zammı hesaplama...

Doların artacağından korkan vatandaş en çok ne satın aldı?

Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesi dolar kurunda yaşanan hareketlilik, vatandaşı tüketime yönlendirdi. Kurun daha da artacağından endişe eden Türk halkı, başta otomobil ve elektronik ürünler olmak üzere tam bir alışveriş çılgınlığı yaşadı.

Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…

Türk Lirası'ndaki değer kaybı, yüksek enflasyon ve günden güne azalan alım gücü sebebiyle vatandaş borçlanma yolunu seçti. Son bir yılda borçlu kişi sayısı1.8 milyon kişi daha artarak, 36 milyonu geçti.

Çeyrek altın 15 gün sonra bu rakama gelecek! Her Türk vatandaşı acilen baksın

Türkiye'de altın fiyatlarının dalgalanmasının ardından vatandaşlar da altın fiyatlarını merakla takip etmeye başladı. Analistlerden çeyrek altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir tahmin geldi.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Çayın ardından bir zam da mutfak tüpüne. Vatandaş mutfağa girmeye korkar oldu 

Vatandaş çay fiyatına gelen yüzde 43,71’lik zammın şokunu atlatamazken gün içinde bir zam da tüp fiyatlarına geldi. 301 TL’den satılan 12 kilogramlık mutfak tüpünün fiyatı 311 liraya yükseldi. Bu zamla birlikte mutfak tüpüne bir yılda yüzde 141 zam yapılmış oldu.

Türk vatandaşlığı için BES'e yatan paraya devlet karışmayacak

Türk Vatandaşlığı Kanununun uygulanmasına yönelik yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. En az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında emeklilik sistemine giren Türk vatandaşlığı alabilecek

Türk vatandaşlığı için asgari gayrimenkul bedeli resmen 400 bin dolara yükseltildi!

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidildi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle 250 bin dolarlık gayrimenkul değeri 400 bin dolara yükseltildi.

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31834 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanan kişi sayısı TBMM'de!

Taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişi sayısı Meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından konuyla ilgili soru önergesi verildi.

Türk vatandaşlığı başvuru şartı değişiyor! Türk vatandaşı olmak için kaç liralık gayrimenkul alınması gerekiyor?

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin dolarlık gayrimenkul değerinin 400 bin dolara yükseltileceği belirtildi.

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık şartları 2022!

Türkiye'den belli bir sınırda bedel ödeyerek ev alanlar vatandaşlığın da sahibi olabiliyor. İşte Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık şartları 2022...

Kenya’da Türk vatandaşlığı garantili emlak yatırımı reklamı yapıldı!

Kenya'nın başkenti Nairobi'de, İstanbul'da bulunan lüks sitenin reklamı "Türkiye’de yatırım yapın 3 ayda vatandaşlık alın" ifadeleri kullanılarak gerçekleştirildi.

afganistan vatandaşı türkiyeden ev nasıl alır Haberi

afganistan vatandaşı türkiyeden ev nasıl alır


Orta Asya'da konumlu olan Afganistan ile Türkiye arasında konut alımı yapılabiliyor. Afganistan, Mütekabiliyet Yasası ile engellerin kalktığı ülkeler arasında bulunuyor. Yasaya göre, Afgan vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabiliyor. 


Afganlılar için yasayla getirilen bir şart mevcut. O da; Afganlıların Türkiye'den tarım arazisi ya da bağ – bahçe alamayacakları. Bunlar dışında Afganlılar istedikleri bölgede ev satın alabiliyor. 


Bakanlığın şu önerilerine dikkat 

Bakanlığın tüm yabancılar için açıkladığı şu önerilere dikkat etmekte fayda var; 


1- Gayrimenkulün devri için sözleşmeler Tapu Sicil Müdürlükleri'nde yapılmalı,

2- Resmi satış öncesi satış vaadi sözleşmesinin yapılması,

3- Satış vaadi sözleşmesinin noterde gerçekleştirilmesi,

4- Alınacak konutların yüzölçümünün 30 hektarı geçmemesi, 

5- Bölgedeki askeri makamlardan izin alınması 

6- Konutun ipotekli olup olmadığı kontrol edilmeli, 

7- Satıcı ve işlemler hakkında araştırma yapmaları. 


'Afganlar Türkiye'den ev alabilir mi?' yanıtını takiben 'Afganlar Türkiye'den ev alırken...